r
Nosalty Logó

Kávészelet - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Kávészelet - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4555 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5960.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1913 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 4555 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Habverő mixerrel habosra keverjük a 3 tojássárgáját a cukorral (kb. 5 percig), majd lassacskán hozzáadjuk a 3 kanál forró kávét, jól kikeverjük.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákhoz, jól összedolgozzuk. (Elég kemény a tészta, mint a gyúrott tészta, de nem kell megijedni.)
  3. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A jól behűtött tojásfehérjéket keményre felverjük, majd óvatosan a lisztes tésztához adjuk, lassan csomómentesre keverjük.
  5. A tészta mehet is az előmelegített sütőbe. Végezzünk tüpróbát, ha nem ragad rá, akkor jó.
  6. Közben elkészítjük a krémet, egy kevés tejbe csomómentesre keverjük a tojássárgáját és a lisztet. A maradék tejet felmelegítjük, mikor majdnem forr, hozzáadjuk a lisztes tejet, majd kevergetés mellett a krém jól besűrűsödik. Ezt a krémet gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
  7. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált kávét is, jól elkeverjük.
  8. Ha a tészta megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
  9. A tésztát hosszában kettévágjuk, az egyiket megkenjük baracklekvárral, majd erre kenjük a krém felét. Ráhelyezzük a tésztát, a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
  10. A tetejét megszórjuk a darált dióval, pár órát hideg helyen pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7828
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Ajánló

Friss, felvert tejszínhabot nyomunk a tetejére (nyomótölcsér segítségével), és kávészemekkel díszítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új GM-recepteket kerestem az interneten, ez nagyon megtetszett. az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...