Kávészelet - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
6g tojássárgája19 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
62 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
-
1 kcal
A krémhez
-
30g tej17 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
15 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5g dió33 kcal
-
17 kcal
A díszítéshez
-
0g kávé0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
60g tojássárgája193 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
619 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
24g feketekávé2 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
155 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g dió327 kcal
-
167 kcal
A díszítéshez
-
0g kávé0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
4555
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
10.8g tojásfehérje6 kcal
-
42 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
1.6g feketekávé0 kcal
-
0.8g gluténmentes sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20.3g tej11 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
10 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
4.1g sárgabaracklekvár11 kcal
A díszítéshez
-
0g kávé0 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 255.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5960.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1521 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1821 mg
-
Nátrium 2383 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.5 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 322.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1952 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 739 mg
-
Retinol - A vitamin: 1913 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 880 micro
Összesen
4555
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
A krémhez
-
300 ml tej
-
1 db tojássárgája
-
3 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
-
0.5 teáskanál őrölt kávé
-
150 g porcukor
A díszítéshez
-
12 db kávé
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Habverő mixerrel habosra keverjük a 3 tojássárgáját a cukorral (kb. 5 percig), majd lassacskán hozzáadjuk a 3 kanál forró kávét, jól kikeverjük.
- A liszthez keverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákhoz, jól összedolgozzuk. (Elég kemény a tészta, mint a gyúrott tészta, de nem kell megijedni.)
- Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A jól behűtött tojásfehérjéket keményre felverjük, majd óvatosan a lisztes tésztához adjuk, lassan csomómentesre keverjük.
- A tészta mehet is az előmelegített sütőbe. Végezzünk tüpróbát, ha nem ragad rá, akkor jó.
- Közben elkészítjük a krémet, egy kevés tejbe csomómentesre keverjük a tojássárgáját és a lisztet. A maradék tejet felmelegítjük, mikor majdnem forr, hozzáadjuk a lisztes tejet, majd kevergetés mellett a krém jól besűrűsödik. Ezt a krémet gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált kávét is, jól elkeverjük.
- Ha a tészta megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
- A tésztát hosszában kettévágjuk, az egyiket megkenjük baracklekvárral, majd erre kenjük a krém felét. Ráhelyezzük a tésztát, a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
- A tetejét megszórjuk a darált dióval, pár órát hideg helyen pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7825
- Feltöltés dátuma: 2011. május 02.
Ajánló
Friss, felvert tejszínhabot nyomunk a tetejére (nyomótölcsér segítségével), és kávészemekkel díszítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Új GM-recepteket kerestem az interneten, ez nagyon megtetszett. az eredeti recept innen származik.