r
Nosalty Logó

Kávés krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6057.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2225 micro
Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.
  2. A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
  3. A száraz anyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet a kakaóporral, sütőporral, a csipet sóval és 1 ek kávéval.Majd homogénné keverjük a masszával.
  4. Kikenjük egy kis vajjal és liszttel a tepsit, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton).
  5. Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet.Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...)
  6. A 2 dl vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instant kávéval kevergetjük, csomómentesre.
  7. Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrűsödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál)
  8. Ha kész, karamellszínű, akkor jöhet a hab.Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzákeverjük a pudinghoz spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.
  9. Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet.
  10. Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.
  11. 1 éjszakára be a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19811
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátommal már régen tervezzük, hogy kipróbáljuk a krémest házilag, de valahogy nem került rá sor. Most úgy adódott, hogy vendégeket vártunk, és lényeges volt, hogy könnyen olvadós süti legyen a vendégváró, foghiány miatt :D. De hogy az "igazi" vaníliás krémes megmaradjon talonba, hogy közösen készítsük el, így most egyedül kifejlesztettem egy kávés változatát. Így nem szegtem meg ígéretet, s mindenki örült a sütinek :). Ebből az adagból olyan 15 nagyobb kocka jön ki. Itt a készítés menetéről képeket is láthattok: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/kaves-kremes.html

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...