Kávés krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
17g tojássárgája54 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
4 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
71 kcal
-
10g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
A tetejére
-
4 kcal
Összesen
321
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
200g tojássárgája644 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
46 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
225g vaníliás pudingpor857 kcal
-
120g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
A tetejére
-
46 kcal
Összesen
3852
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
13.4g tojássárgája43 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
1.3g rumaroma0 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
8.1g rétesliszt29 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
15.1g vaníliás pudingpor58 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
1.3g rumaroma0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
26.9g tojásfehérje14 kcal
A tetejére
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
258
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
321
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 2170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6057.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1252 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2488 mg
-
Nátrium 1747 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.7 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 626.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1675 mg
-
Retinol - A vitamin: 1510 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2225 micro
Összesen
3852
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojássárgája
-
8 ek cukor
-
100 g margarin
-
1 csomag sütőpor
-
8 evőkanál rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek instant kávé
-
1 csipet só
A krémhez
-
1.2 dl víz
-
15 ek cukor
-
2 ek instant kávé
-
10 db tojásfehérje
A tetejére
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.
- A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
- A száraz anyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet a kakaóporral, sütőporral, a csipet sóval és 1 ek kávéval.Majd homogénné keverjük a masszával.
- Kikenjük egy kis vajjal és liszttel a tepsit, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton).
- Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet.Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...)
- A 2 dl vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instant kávéval kevergetjük, csomómentesre.
- Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrűsödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál)
- Ha kész, karamellszínű, akkor jöhet a hab.Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzákeverjük a pudinghoz spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.
- Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet.
- Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.
- 1 éjszakára be a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19811
- Feltöltés dátuma: 2011. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A barátommal már régen tervezzük, hogy kipróbáljuk a krémest házilag, de valahogy nem került rá sor. Most úgy adódott, hogy vendégeket vártunk, és lényeges volt, hogy könnyen olvadós süti legyen a vendégváró, foghiány miatt :D. De hogy az "igazi" vaníliás krémes megmaradjon talonba, hogy közösen készítsük el, így most egyedül kifejlesztettem egy kávés változatát. Így nem szegtem meg ígéretet, s mindenki örült a sütinek :). Ebből az adagból olyan 15 nagyobb kocka jön ki. Itt a készítés menetéről képeket is láthattok: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/kaves-kremes.html