r
Nosalty Logó

Kávés csésze formatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kávés csésze formatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A diós laphoz

A krémhez

A kávéscsészéhez

Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A diós laphoz

A krémhez

A kávéscsészéhez

Összesen 8013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A diós laphoz

A krémhez

A kávéscsészéhez

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    404.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4659.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.2 g
  • Cukor
    826 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1698 micro
Összesen 8013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós laphoz

A krémhez

A kávéscsészéhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A Kijevi sütit elkészítése kb.37x25-ös tepsihez: a piskóta hozzávalóiból 180 fokos sütőben sütünk egy piskótát, majd kihűlés után kettévágjuk.
  2. A diós laphoz a sütőpapíros tepsit alaposan kikenünk zsiradékkal, és vastagon megszórjuk a dióval.
  3. 4 tojásfehérjét a cukorral keményre verünk, és rákanalazzuk a dióra, és elsimítjuk.
  4. 150 fokos sütőben kb. 1 órát szárítjuk. Figyeljünk rá, ne égjen meg. Ha kész van, kiborítjuk úgy, hogy a dió legyen felül, kihűtjük.
  5. A krémhez a tojást, a cukrot, a kakaót és a tejet habverővel kikavarjuk, és sűrűre főzzük. Habverővel néha megkavarva kihűtjük. Robotgéppel kikeverjük a margarint a vaníliás cukorral és a konyakkal, majd a tojásos masszával összekeverjük jó krémesre.
  6. Összeállítása: egyik piskóta lap - krém - diós lap - krém - piskótalap - tetejére és oldalára is egy kevés krém, majd megszórni kakaóval v. tortadarával.
  7. Ahogy én készítettem, a kávés csésze alá a kistányért teszünk: attól függően, hogy mekkorára szeretnénk, a tányért 26 v. 28-as tortaformában készítjük el az adag feléből. Így a fél adagból kissé felkunkorodik az oldala, így nyeri el a formáját.
  8. Az elkészítése megegyezik azzal, ahogy leírtam az eredeti receptet.
  9. Kávés csésze: kialakítjuk a formáját, bekenjük vékonyan krémmel, és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2743
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Az eredeti süti és ez is alkalomra való.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányom látott valami hasonlót a neten, és elküldte nekem, hogy a szülinapjára ilyet szeretne. Persze recept nem volt, így elkezdtem agyalni rajta. Kedvenc sütije ez a Kijevi süti, gondoltam valahogy összehozom a kettőt. Ez lett belőle. Kicsit nekem nagy lett a "tányér" a pohárhoz képest, de nem volt '"puskám" a pontos elkészítéshez. Majd legközelebb... Lehet kicsit zavaró, hogy az elején az eredeti receptet írom le, de úgy gondoltam fontos ez az információ. Ugyanis nem tudnám pontosan megadni az arányokat,  ha méretben jobban közelítő formákat szeretnénk készíteni. Az eredeti receptet Szentesről Délczegh Erzsébet  küldte be egy folyóiratba, onnan vágtam ki. Köszönet érte.

Hozzávalók

A piskótához

A diós laphoz

A krémhez

A kávéscsészéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...