Kávés csésze formatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
13g tojássárgája43 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A diós laphoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
42g dió273 kcal
A krémhez
-
9g tojás12 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
13 kcal
-
1g konyak3 kcal
A kávéscsészéhez
-
8g piskótalap24 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
1 kcal
Összesen
1337
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
80g tojássárgája258 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A diós laphoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
250g dió1635 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
8g konyak18 kcal
A kávéscsészéhez
-
50g piskótalap145 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
5 kcal
Összesen
8013
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
A diós laphoz
-
6.6g tojásfehérje3 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
10.4g dió68 kcal
A krémhez
-
2.3g tojás3 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
8.3g margarin59 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g konyak1 kcal
A kávéscsészéhez
-
2.1g piskótalap6 kcal
-
6.2g marcipán29 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
333
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.4 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
1337
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 404.4 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 174 g
-
Koleszterin 1459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4659.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1084 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 1106 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 992.2 g
-
Cukor 826 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 374 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2200 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 1242 mg
-
Retinol - A vitamin: 2087 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1322 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1698 micro
Összesen
8013
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojássárgája
-
1 bögre cukor
-
1 bögre finomliszt
A diós laphoz
-
4 db tojásfehérje
-
225 g cukor
A krémhez
-
1 db tojás
-
225 g cukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 l tej
-
20 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
A kávéscsészéhez
Elkészítés
A piskótához
- A Kijevi sütit elkészítése kb.37x25-ös tepsihez: a piskóta hozzávalóiból 180 fokos sütőben sütünk egy piskótát, majd kihűlés után kettévágjuk.
- A diós laphoz a sütőpapíros tepsit alaposan kikenünk zsiradékkal, és vastagon megszórjuk a dióval.
- 4 tojásfehérjét a cukorral keményre verünk, és rákanalazzuk a dióra, és elsimítjuk.
- 150 fokos sütőben kb. 1 órát szárítjuk. Figyeljünk rá, ne égjen meg. Ha kész van, kiborítjuk úgy, hogy a dió legyen felül, kihűtjük.
- A krémhez a tojást, a cukrot, a kakaót és a tejet habverővel kikavarjuk, és sűrűre főzzük. Habverővel néha megkavarva kihűtjük. Robotgéppel kikeverjük a margarint a vaníliás cukorral és a konyakkal, majd a tojásos masszával összekeverjük jó krémesre.
- Összeállítása: egyik piskóta lap - krém - diós lap - krém - piskótalap - tetejére és oldalára is egy kevés krém, majd megszórni kakaóval v. tortadarával.
- Ahogy én készítettem, a kávés csésze alá a kistányért teszünk: attól függően, hogy mekkorára szeretnénk, a tányért 26 v. 28-as tortaformában készítjük el az adag feléből. Így a fél adagból kissé felkunkorodik az oldala, így nyeri el a formáját.
- Az elkészítése megegyezik azzal, ahogy leírtam az eredeti receptet.
- Kávés csésze: kialakítjuk a formáját, bekenjük vékonyan krémmel, és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2743
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Ajánló
Az eredeti süti és ez is alkalomra való.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Nagylányom látott valami hasonlót a neten, és elküldte nekem, hogy a szülinapjára ilyet szeretne. Persze recept nem volt, így elkezdtem agyalni rajta. Kedvenc sütije ez a Kijevi süti, gondoltam valahogy összehozom a kettőt. Ez lett belőle. Kicsit nekem nagy lett a "tányér" a pohárhoz képest, de nem volt '"puskám" a pontos elkészítéshez. Majd legközelebb... Lehet kicsit zavaró, hogy az elején az eredeti receptet írom le, de úgy gondoltam fontos ez az információ. Ugyanis nem tudnám pontosan megadni az arányokat, ha méretben jobban közelítő formákat szeretnénk készíteni. Az eredeti receptet Szentesről Délczegh Erzsébet küldte be egy folyóiratba, onnan vágtam ki. Köszönet érte.