r
Nosalty Logó

Kávés créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kávés créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel és a kardamonnal felfőzzük. Hozzákeverjük a kávét, lefedjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd a forró, átszűrt kávés tejszínt apránként hozzákeverjük.
  3. A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4200
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamon helyett ízesíthetjük egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...