Kávékrémes roppanó szelet
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
90g tojásfehérje47 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
56g dió368 kcal
-
7 kcal
Pörkölt cukorréteg
-
56g cukor218 kcal
Csokiréteg
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
19g margarin134 kcal
Kávékrém
-
45g tojássárgája145 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
7 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
720g tojásfehérje374 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
450g dió2943 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
Pörkölt cukorréteg
-
450g cukor1742 kcal
Csokiréteg
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
150g margarin1076 kcal
Kávékrém
-
360g tojássárgája1159 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
23g tojásfehérje12 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
14.4g dió94 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Pörkölt cukorréteg
-
14.4g cukor56 kcal
Csokiréteg
-
9.6g étcsokoládé52 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
Kávékrém
-
11.5g tojássárgája37 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 114.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.6 g
Zsír
-
Összesen 807.5 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 267 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 328 g
-
Koleszterin 3930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8174 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 1153 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 1271 mg
-
Foszfor 3772 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1151.8 g
-
Cukor 1001 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 913.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4658 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 785 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1015 micro
-
Kolin: 3193 mg
-
Retinol - A vitamin: 4408 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 2889 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4083 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Hozzávalók
Tészta
-
18 db tojásfehérje
-
18 ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
1.5 csomag vaníliás cukor
Pörkölt cukorréteg
-
45 dkg cukor
Csokiréteg
-
30 dkg étcsokoládé
-
15 dkg margarin
Kávékrém
-
18 db tojássárgája
-
18 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
1.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A diót megpirítjuk, és ledaráljuk. A tojások kivételével az összes hozzávalót kimérjük, és 3 részre osztjuk, mivel külön-külön három piskótát fogunk sütni. (Gyakorlottabbak süthetik egyben is a piskótát, amit 3 lapra vágnak, az egyszerűsítés kedvéért.)
- A tojásokat szétválasztjuk. A krémhez későbbiekben felhasználandó tojássárgákat egy nagy edénybe tesszük. A fehérjéket pedig cukorral kemény habbá verjük, oly módon, hogy 6 darab tojásfehérje-habhoz 6 evőkanál cukrot adunk. Majd beleforgatunk 2 evőkanál lisztet, 15 dkg darált diót és fél csomag vaníliás cukrot (elhagyható).
- Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsiben, 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük a piskótát. Ezt még kétszer megismételjük, hogy végül 3 tésztalapot kapjunk.
- Hűvös helyen kihűtjük a piskótákat.
Pörkölt cukorréteg
- A cukrot közepes lángon felolvasztjuk. A folyós karamellel, gyors mozdulatokkal (mivel pillanatok alatt megköt) bevonjuk mindhárom kihűlt tésztalapot.
Csokiréteg
- Az étcsokoládét közepes lángon (vagy gőzfürdő felett) felolvasztjuk a margarinnal. A csokimázat három részre osztva, ráöntjük a már megkötött karamellréteges piskótáinkra.
- Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Kávékrém
- A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd gőzfürdő felett, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Belekeverjük a kávét és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- Miután kihűlt a krém, hozzákeverjük a habosított margarint.
- Összeállítjuk a tortát a kávékrémmel. A legalsó piskóta-karamell-csoki lapot gazdagon megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a következő lapot, amit ismét krémmel töltünk. Végül a harmadik tésztalappal befedjük, és a maradék kávékrémet a torta tetején és oldalain elsimítjuk.
- Ízlés szerint (pl. villával) díszítjük. A süteményt fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2773
- Feltöltés dátuma: 2015. november 25.
Ajánló
Kezdőknek javaslom, hogy a pörköltcukor-réteg elkészítésénél is a cukrot három külön részre osztva vágjanak bele a karamell bevonat felviteléhez, mert (saját tapasztalatból) ha nem is balesetveszélyes művelet, de könnyen lekaparhatatlan cukormázas konyhát eredményez. A recept leírva talán bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatban nem nehéz elkészíteni. Megéri a fáradtságot, mert mennyei finomsággal kedveskedhetünk szeretteinknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Édesanyám számára a nagybetűs tortának mindig a Dobos-torta számított, főleg a karamelltető miatt, mindaddig, amíg nem kóstolta meg ezt a süteményt, mivel ebben (nagy örömére) háromszorosan is roppan a pörköltcukor-réteg. Ezért általában anyukám szülinapjára készítem el ezt a kiadós édességet, amit felénk sokan "Japán torta"-ként ismernek.