r
Nosalty Logó

Kávéhabos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kávéhabos profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 3883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2104 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 3883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 277 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Egy nyeles lábasba öntjük a vizet, illetve a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és melegíteni kezdjük. Ha már elég meleg, hozzáadjuk a vajat, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Amint felforrt, elzárjuk vagy takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan, intenzíven keverjük, amíg a tészta egy nagy gombóccá válik, az edény falán pedig hajszálvékony tésztaréteg jelenik meg.
  3. Ha eddig nem tettük volna meg, ekkor mindenképpen lehúzzuk a tűzről az edényt, és egy pár percet hűlni hagyjuk a tésztát, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat - ez komoly izommunkát igényel.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire diónál kicsit nagyobb adagokat nyomunk belőle. A gombócok tetejét vizes ujjal elegyengetjük - így nem csak a formája lesz szebb, de nem is fog odaégni.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor már késznek ítéljük a fánkokat, visszavesszük takarékra a sütőt (kb. 50-70°C-ra), az ajtaját pedig egy fakanál segítségével résnyire kinyitjuk. Így szárítjuk 10-15 percet, hogy ne essenek össze a gombócok.

hozzávalók a csokoládészószhoz

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt, és addig keverjük, amíg egynemű lesz, ekkor félretesszük hűlni.

hozzávalók a kávéhabhoz

  1. A tejszínhez adjuk a sűrű kávét (2-3 teáskanálnyi meleg vízben keverjünk el 2 teáskanál instant kávéport), valamint a porcukrot, és habbá verjük. A kész kávéhabot habzsákba töltjük.
  2. A profiterol fánkok alját késsel kilyukasztjuk, és beléjük töltjük a kávéhabot.
  3. Tálaláskor leöntjük a csokoládészósszal, és pirított mandulapehellyel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14771
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy féldélutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...