r
Nosalty Logó

Kávéhabos mokka szelet kókuszkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erikaeger
Kávéhabos mokka szelet kókuszkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A vajkrémhez

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A vajkrémhez

Összesen 4241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A vajkrémhez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 4241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A vajkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 3 tojássárgáját meg 2 egész tojást robotgéppel habosítunk, majd hozzáadjuk az 5 kanál vizet, és tovább habosítjuk,
  2. ezután bele a cukor, kávé, szódabikarbóna, csipet só.
  3. Amikor ezekkel is összedolgoztuk, mehet bele a liszt, de mindig csak 2-3 kanálnyit adjunk hozzá, tehát szakaszosan adagoljuk bele a lisztet, és ha kész, mehet a kizsírozott, lisztezett tepsibe, előmelegített sütőbe. (Hagyományos sütőm van, nálam kb. 25 perc alatt megsül.)
  4. 1 csomag vaníliás pudingport 1 kanál liszttel, 1 kanál cukorral, kb. egy deci tejjel kikavarjuk, aztán 3 deci már forrásban levő tejbe öntjük, és közepes keménységű pudinggá főzzük, kihűtjük.
  5. 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra kavarünk, 10 dkg kókuszt beleteszünk, és a kihűlt pudinggal összekavarjuk.
  6. Ezalatt hűtőben kihűtöttük a piskótát. Kettévágjuk, és kenőtollal kicsit beecseteljük kávéval mind a 2 vágott piskóta felületét, és megtöltjük a krém 2-3-ad részével, majd ráborítjuk a piskóta tetejét.
  7. A tetejét is bekenjük a maradék krémmel, aztán újra betesszük hűtőbe kicsit meghűteni.
  8. Közben a maradék 3 tojásfehérjét egy kis kávéval és 15 dkg porcukorral gőz fölött habverővel jó kemény habot gőzölünk, és ezt is rákenjük a krémes piskótára. Én csokimázzal díszítettem, de elhagyható vagy csokidarával is lehet díszíteni még.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18022
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Szerintem egy egri száraz fehérbor mellé tökéletes.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
erikaeger 12 recept

Szeretjük a kávét, a kókuszt, a krémes sütiket, így összehoztam ezt a sütit, ami természetesen elég édes, de legalább nem fogy el fél óra alatt.:)

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...