r
Nosalty Logó

Katica szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Katica szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5120 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    930 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tésztához:

  1. Tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kakaóport, és csomómentesre keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. Tojások fehérjét kikeverjük 5 ek. cukorral.
  2. Vizet a maradék 5 ek. cukorral és a pudingporokkal sűrűre főzzük.
  3. A meleg krémbe beleforgatjuk a kemény tojáshabot, és óvatosan elkeverjük.
  4. Megsült tésztára kenjük a krémet, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe sülni.
  5. Mielőtt szeletelnénk, a kihűlt sütit megszórhatjuk csokidarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 5109
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Katica szelet
Salamon Csilla 1203 recept

Szomszédasszonyomtól, aki Katalin, kaptam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...