r
Nosalty Logó

Kaszinótojás 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kaszinótojás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
  2. Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
  3. Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
  4. Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
  5. A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
  6. A mártástfokozatosan, állandókevergetésmellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre,lassan kell haladni,mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
  7. Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
  8. Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet. (Mindenképpen takarjuk le, vagytegyük zárható műanyagdobozba,mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 152405
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Franciasaláta, sonka, friss péksütemény. A tojások tetejét díszíthetjük retekkel, uborkával, újhagymával-bármivel, ami ilyenkor friss a piacon, és színben passzol a sárgához.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt a kaszinótojás készítés- attól olyan remek húsvét és tavaszhangulatom lesz! Egyébként a kaszinótojásra nagyon háklis vagyok, se a vajas, se a krumplis verziót nem szeretem, mert az a tapasztalatom, hogy elnyomják a tojás ízét, és nekem szárazak is. De a tartáros alap kifejezetetten könnyű és egyszerűen isteni! És ha már kaszinótojás, akkor általában franciasaláta is- összesen annyi a dolgunk, hogy kicsit több öntetet keverjünk ki, hogy a főtt tojássárgákat legyen mivel kikeverni. Tényleg egyetlen dologgal lehet csak elrontani, ha túl sok öntet megy a sárgákhoz. Ha ez előfordul, akkor -bár most magam ellen beszélek -  két normál méretű, főtt, aztán nagyon alaposan összetört krumplival helyrehozható a dolog, csak már nem lesz olyan fínom-szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...