Kaszinótojás 2.
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 485.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 398 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1451 mg
-
Retinol - A vitamin: 933 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2450 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
- Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
- Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
- Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
- A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
- A mártástfokozatosan, állandókevergetésmellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre,lassan kell haladni,mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
- Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
- Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet. (Mindenképpen takarjuk le, vagytegyük zárható műanyagdobozba,mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 1106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 152405
- Feltöltés dátuma: 2010. március 08.
Ajánló
Franciasaláta, sonka, friss péksütemény. A tojások tetejét díszíthetjük retekkel, uborkával, újhagymával-bármivel, ami ilyenkor friss a piacon, és színben passzol a sárgához.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt a kaszinótojás készítés- attól olyan remek húsvét és tavaszhangulatom lesz! Egyébként a kaszinótojásra nagyon háklis vagyok, se a vajas, se a krumplis verziót nem szeretem, mert az a tapasztalatom, hogy elnyomják a tojás ízét, és nekem szárazak is. De a tartáros alap kifejezetetten könnyű és egyszerűen isteni! És ha már kaszinótojás, akkor általában franciasaláta is- összesen annyi a dolgunk, hogy kicsit több öntetet keverjünk ki, hogy a főtt tojássárgákat legyen mivel kikeverni. Tényleg egyetlen dologgal lehet csak elrontani, ha túl sok öntet megy a sárgákhoz. Ha ez előfordul, akkor -bár most magam ellen beszélek - két normál méretű, főtt, aztán nagyon alaposan összetört krumplival helyrehozható a dolog, csak már nem lesz olyan fínom-szerintem.