r
Nosalty Logó

Kaszinó tojás Nyuszikutya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Kaszinó tojás Nyuszikutya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4849.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2335 micro
Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojásokat és a francia saláta alapot. Közben elkészítjük a tartármártást. A majonézt kikeverjük a tejföllel, 2 evőkanál mustárral, sóval, borssal, és a cukorral ízesítjük. Legyen édes, ugyanakkor pikáns ízű.
  2. A tartármártásból 3-4 evőkanállal kiveszünk, és összekeverjük a kihűlt sós vízben megfőzött zöldségalappal. Egy nagyobb üvegtál aljára elterítjük a franciasalátát. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját egy tálba kanalazzuk. Villával összenyomjuk, hozzáadjuk a vajat, 1 evőkanál mustárt, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott petrezselyemmel és egy evőkanál tejföllel krémesre keverjük. Visszatöltjük a felezett tojásokba, majd lapos felükkel lefelé a franciasaláta alapra sorban lerakjuk.
  3. A maradék tartármártásból minden egyes tojásra evőkanállal teszünk, majd a közöket is kitöltjük a mártással. Tetszés szerint díszítjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 56769
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 01.

Ajánló

Ajánlom vendégváráshoz, illetve hidegtálak készítéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaszinó tojás Nyuszikutya konyhájából
Nyuszikutya 51 recept

A recept egy nagyon kedves, régi munkatársamtól származik. Szinte minden nagyobb összejövetelen elkészítem, mert előre elkészíthető és kiadós fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...