Karfiolragu csirkecombbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Raguhoz
-
293g karfiol29 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Tetejére
-
13g mozzarella37 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
352
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Raguhoz
-
1170g karfiol117 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Tetejére
-
50g mozzarella150 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
1413
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Raguhoz
-
55.3g karfiol6 kcal
-
23.7g csirkecomb26 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g mozzarella14 kcal
Tetejére
-
2.4g mozzarella7 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
66
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 181 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
352
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6284.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1149 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 3584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 724 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
1413
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
66
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Raguhoz
-
1 nagy fej karfiol
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
-
10 dkg mozzarella
Tetejére
Elkészítés
Raguhoz
- A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira. A nagyobb rózsákat vágjuk 4-be, a kisebbeket félbe, a legkisebbeket hagyjuk egyben.
- Egy fazék, forrásban levő vízben főzzük puhára kb. 20 perc alatt, de nem szétesőre a karfiolt.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tojást egy kis tálban felverjük villával.
- Egy tálban habverővel keverjük el a tejet a liszttel csomómentesre, majd adjuk hozzá a tojást, sót, borsot és 5 dkg mozzarella sajtot.
- A karfiolt tegyük egy tűzálló tálba, csipkedjük rá a csirkehúst, majd öntsük rá a sajtos keveréket, és keverjük össze.
- A megmaradt 5 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk a tetejét.
- Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.
Tetejére
- A sütőből kivéve meghintjük reszelt sajttal, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és melegen elfogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 341
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 28380
- Feltöltés dátuma: 2016. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Karfiolimádat az első okom arra, hogy elkészítettem ezt a receptet, amint megláttam a videót. Csirkecomb eredetileg nem volt benne, de nálam maradt az előző napi húslevesből kettő, így belekerült. Nagyon finom lett!