r
Nosalty Logó

Karfiolos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Karfiolos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 25-30 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, az aljára elrendezzük a burgonyaszeleteket, majd rá a karfiolrózsákat.
  4. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük, majd a karfiolra öntjük.
  5. A sajtot lereszeljük, és a karfiolra szórjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 13042
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem akarjuk teljesen húsmentesen, kevés olajban pirítsunk meg kb. 125 g darált húst és egy kis fej vöröshagymát. Ízesítsük tetszés szerint, és osszuk el a burgonyarétegen, rá a karfiol, mártás és sajt, és mehet a sütőbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...