Karfiolos burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
175g karfiol18 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
453
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
350g karfiol35 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
906
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
29g burgonya17 kcal
-
33.8g karfiol3 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
24.1g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.7g sajt34 kcal
Összesen
88
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
453
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2418.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 357.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
906
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
300 g burgonya
-
0.5 db karfiol
-
1 evőkanál finomliszt
-
250 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
100 g sajt
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 25-30 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
- Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, az aljára elrendezzük a burgonyaszeleteket, majd rá a karfiolrózsákat.
- A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük, majd a karfiolra öntjük.
- A sajtot lereszeljük, és a karfiolra szórjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 13042
- Feltöltés dátuma: 2016. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nem akarjuk teljesen húsmentesen, kevés olajban pirítsunk meg kb. 125 g darált húst és egy kis fej vöröshagymát. Ízesítsük tetszés szerint, és osszuk el a burgonyarétegen, rá a karfiol, mártás és sajt, és mehet a sütőbe.