Karfiolleves vajas galuskával Glasertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez:
-
125g karfiol13 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
313g szárnyas alaplé22 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A vajas galuskához:
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
339
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez:
-
500g karfiol50 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1250g szárnyas alaplé88 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A vajas galuskához:
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Összesen
1352
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez:
-
20.9g karfiol2 kcal
-
8.4g sárgarépa3 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
52.3g szárnyas alaplé4 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
2.1g főzőtejszín3 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
A vajas galuskához:
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
Összesen
56
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 1082 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3792 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
339
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5308.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 4327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 586.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 15166 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
1352
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
500 g karfiol
-
200 g sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.3 l szárnyas alaplé
-
100 g tejföl
-
50 g főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
A vajas galuskához:
-
50 g vaj
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
60 g finomliszt
Elkészítés
A leveshez:
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk.
- A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát, további 5 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- A galuskához a vajat elkavarjuk a tojással és a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskakeménységű legyen.
- Kiskanállal a galuskatésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, és kb. 5 perc alatt megfőzzük.
- A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés levessel, majd a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük.
- A levest megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 48093
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, laktató leves, amelyet meglocsolhatunk kevés citromlével is.