r
Nosalty Logó

Karfiolleves vajas galuskával Glasertől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Karfiolleves vajas galuskával Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez:

A vajas galuskához:

Összesen 339 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez:

A vajas galuskához:

Összesen 1352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez:

A vajas galuskához:

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 339 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    4327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    15166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 1352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez:

A vajas galuskához:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk.
  2. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát, további 5 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  3. A galuskához a vajat elkavarjuk a tojással és a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskakeménységű legyen.
  4. Kiskanállal a galuskatésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, és kb. 5 perc alatt megfőzzük.
  5. A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés levessel, majd a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük.
  6. A levest megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 47569
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, laktató leves, amelyet meglocsolhatunk kevés citromlével is.

Hozzávalók

A leveshez:

A vajas galuskához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...