r
Nosalty Logó

Karfiolfőzelék sült hússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alexandra
Karfiolfőzelék sült hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 3387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.9 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 3387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A főzelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, és papírtörlőn megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük egy sütőzacskóba és rátesszük a füszerkeveréket.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A főzelékhez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Majd sós vízben puhára főzzük.
  4. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és rászórunk 3 ek lisztet, és világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a petrezselymet és 2-3 dl-t a karfiol főzőlevéből. Hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és simára keverjük. A karfiolra öntjük, és felforraljuk. Sóval és cukorral ízesítjük.
  5. Ha kész a sült hús, a karfiolfőzelékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18355
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolfőzelék sült hússal
Alexandra 42 recept

Gondoltam, kipróbálom a karfiolt másképpen!! Hát főzeléket csináltam belőle!

Hozzávalók

A húshoz

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...