Karfiol csőben sütve Juhász István konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g karfiol25 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
439
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g karfiol100 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1757
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
58.8g karfiol6 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5.9g trappista sajt21 kcal
Összesen
103
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
439
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 119.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2937.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1233 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 441.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 984 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1757
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
1 kg karfiol
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, langyos vízben kiáztatjuk, majd erősebben sózott vízben kifőzzük (kb. 10-15 perc). Ügyeljünk arra, hogy nehogy szétfőzzük! Ha kifőtt, szűrőn lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a besamel mártást, előmelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
- A mártáshoz a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, simára keverjük, majd meleg tejjel felöntjük, lassú tűzön összeforraljuk, közben vékony szálú habverővel kevergetjük, sózzuk, fűszerezzük, és a sajt 1/2 részét is beledolgozzuk. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről.
- A karfiolrózsákat adagonként hőálló tányér közepére halmozzuk, majd ráöntjük a besamel mártást úgy, hogy a karfiolt teljesen befedje. A megmaradt reszelt sajtot egyenletesen elosztjuk az adagok tetejére, majd forró sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1437
- Feltöltés dátuma: 2020. július 23.
Ajánló
Más zöldségekből is elkészíthető, pl. zöldbab, kelbimbó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Nagyon finom előételként egy többfogásos ebédhez, vagy akár önálló fogásként is.