r
Nosalty Logó

Kardamomos vanília desszert

Glaser
Kardamomos vanília desszert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A málnapüréhez

Puding

260
Kalória
5.1g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
38.3g
Víz
60.2g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 1560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A málnapüréhez

Puding

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A málnapüréhez

  1. A málnapüréhez a málnát pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. A gyümölcspüréhez adjuk a többi hozzávalót, felforrósítjuk, majd hűlni hagyjuk.

Puding

  1. Az étkezési keményítőt kevés tejjel simára kavarjuk, majd hozzákavarjuk a maradék tejet is.
  2. A keményítős tejhez adjuk a cukrot, és állandóan kavarva felforrósítjuk, hozzáadjuk a kardamomt és a vaníliát. Mikor a tej elkezd forrni, a hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, és állandóan kavarva tovább főzzük, míg besűrűsödik.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a tojássárgáját. Közben meg-meg keverve hűlni hagyjuk.
  4. A langyosra hűlt pudinghoz hozzákavarjuk a kemény habbá vert tejszínt. 6 db hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a hűtőben kb. 3-4 órát hűtjük.
  5. A pudingot tányérokra borítjuk. Köréje öntjük a málnapürét. A málnával és a virágszirmokkal díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p

Miután a pudinghoz kevertük a tejszínt, hozzákavarhatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...