Kardamomos vanília desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A málnapüréhez
-
25g málna13 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
Puding
-
64 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
260
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A málnapüréhez
-
150g málna78 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g kardamom2 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
Puding
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
750g tej420 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g kardamom2 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
1560
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A málnapüréhez
-
12.4g málna6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
Puding
-
8.3g étkezési keményítő31 kcal
-
61.9g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
8.3g habtejszín24 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
260
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 1014 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
1560
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A málnapüréhez
-
150 g málna
-
1 ek cukor
-
30 ml habtejszín
Puding
-
100 g étkezési keményítő
-
750 ml tej
-
1 db vanília
-
50 g cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
100 g habtejszín
Elkészítés
A málnapüréhez
- A málnapüréhez a málnát pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. A gyümölcspüréhez adjuk a többi hozzávalót, felforrósítjuk, majd hűlni hagyjuk.
Puding
- Az étkezési keményítőt kevés tejjel simára kavarjuk, majd hozzákavarjuk a maradék tejet is.
- A keményítős tejhez adjuk a cukrot, és állandóan kavarva felforrósítjuk, hozzáadjuk a kardamomt és a vaníliát. Mikor a tej elkezd forrni, a hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, és állandóan kavarva tovább főzzük, míg besűrűsödik.
- Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a tojássárgáját. Közben meg-meg keverve hűlni hagyjuk.
- A langyosra hűlt pudinghoz hozzákavarjuk a kemény habbá vert tejszínt. 6 db hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a hűtőben kb. 3-4 órát hűtjük.
- A pudingot tányérokra borítjuk. Köréje öntjük a málnapürét. A málnával és a virágszirmokkal díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2143
- Feltöltés dátuma: 2013. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Miután a pudinghoz kevertük a tejszínt, hozzákavarhatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.