Karamellizált ananász narancskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
tamil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
243g ananász62 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
195g narancs67 kcal
-
86 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
970g ananász247 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
343 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
1493
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
41.8g ananász11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
33.6g narancs12 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
17.2g tej10 kcal
-
2.2g mandulapehely13 kcal
Összesen
66
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1736.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.3 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 929.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 539 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
1493
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
1 db ananász
-
3 ek cukor
-
3 db narancs
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
- Az ananászt meghámozzuk, a belsejéből a kemény részt kivágjuk, és szeleteljük (kb. 1 cm vastag szeletekre), félköríves szeletek lesznek.
- A narancsokat félbevágjuk, és a levét kifacsarjuk. 1 db narancs héját is a lébe reszeljük. (A héjából csíkokat vágunk, ez lesz a díszítés a végén.)
- A mandulaszeleteket mikróban pirítjuk meg (kb. 1 perc).
- A vaníliás pudingporokat 1 evőkanál kristálycukorral és a hideg tejjel simára keverjük egy tálkában.
- Teflon serpenyőben a 2 evőkanál cukrot megpirítjuk. Amikor aranysárga lesz a cukor, rátesszük az ananászszeleteket, és lassú tűzön karamellizáljuk mindkét oldalukon.
- Ha elkészültek, 4-5 kehelybe tesszük őket, egyenletesen elosztva (1-1 darabot tegyünk félre, hogy a krém tetejére is jusson, így mutatósabb lesz, ha kiáll a krémből).
- A narancsok kifacsart levét és a narancshéjat a megmaradt karamellra öntjük, majd felforraljuk.
- Végül beleöntjük a pudingporral elkevert tejet, és sűrűsödésig főzzük. Krémes állagúra kell főzni.
- A krémet az ananászdarabokra öntjük, a tetejébe beleszúrkáljuk a különtett ananászdarabokat is, és narancshéjjal, valamint citromfű levéllel díszítjük. Az utóbbi el is maradhat.
- Csak tálalás előtt(!) pirított mandulaszeletekkel is megszórhatjuk. (Azért csak tálalás előtt, mert egyébként megszívja magát a mandulaszelet, és nem lesz ropogós.) Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3869
- Feltöltés dátuma: 2012. november 23.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki a friss narancsot, ananászt szereti, és a pudingot sem veti meg.:D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
tamil
10 recept
Valami nagyon könnyű és gyors édességet szerettem volna, és az egyik áruházban találtam egy hasonló receptet, de én a saját számíze és kedvem szerint megváltoztattam. NEM BÁNTAM MEG!!!! A friss gyümölcs sokkal ízletesebb, és nem olyan cukros, mintha konzervből csinálja az ember. Pillanatok alatt elfogyott a családban, és biztos vagyok benne, hogy nemsokára ismét csinálom.:)