r
Nosalty Logó

Karamellini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
wolandovna
Karamellini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagyon egyszerű, egy keverőtálba bepakoljuk az összes hozzávalót, majd összegyúrjuk. Könnyen és gyorsan össze fog állni a tészta.
  2. Kb. 4 cm átmérőjű rudat csinálunk a tésztából (1 vagy 2 rúd, ahogy könnyebb kezelni), és folpackba csavarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A rudakból kb. 1 cm vastag korongokat vágunk, majd jó távolságot hagyva a kivajazott tepsibe tesszük, és "stílusosan" kézzel kilapítjuk őket, így kapják meg a kekszes formát. Fontos, hogy legyen köztük hely, mert nőni fognak. Lehet persze sütipecséttel, kiszúró formával, stb. játszani, én nem szoktam.
  4. A tepsiben lévő kekszekre 1-1 szem diót teszünk, és kevés nádcukorral megszórjuk. (Lehet eleve a rudakat is cukorba hempergetni, kinek hogy az egyszerűbb.)
  5. Előmelegített sütőben 5 perc elég nekik. Alul-felül 220 fok vagy légkeveréses 200 fok, így lehet egyszerre több tepsit is betenni. A leírt adagból nekem kb. 20 kekszem szokott lenni, az másfél tepsibe fér bele.
  6. Rögtön sütés után még puhák a kekszek, de néhány perc után már mozgathatók, és megtartják a formájukat.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 866
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellini
wolandovna 1 recept

Méz és dió, nem lehet vele tévedni. Őszi esték, boszorkányos receptek;)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...