r
Nosalty Logó

Karamellini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
wolandovna
Karamellini
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

657
Kalória
9.8g
Fehérje
92.7g
Szénhidrátok
28.6g
Zsír
22.7g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.4g
Rost
43.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagyon egyszerű, egy keverőtálba bepakoljuk az összes hozzávalót, majd összegyúrjuk. Könnyen és gyorsan össze fog állni a tészta.
  2. Kb. 4 cm átmérőjű rudat csinálunk a tésztából (1 vagy 2 rúd, ahogy könnyebb kezelni), és folpackba csavarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A rudakból kb. 1 cm vastag korongokat vágunk, majd jó távolságot hagyva a kivajazott tepsibe tesszük, és "stílusosan" kézzel kilapítjuk őket, így kapják meg a kekszes formát. Fontos, hogy legyen köztük hely, mert nőni fognak. Lehet persze sütipecséttel, kiszúró formával, stb. játszani, én nem szoktam.
  4. A tepsiben lévő kekszekre 1-1 szem diót teszünk, és kevés nádcukorral megszórjuk. (Lehet eleve a rudakat is cukorba hempergetni, kinek hogy az egyszerűbb.)
  5. Előmelegített sütőben 5 perc elég nekik. Alul-felül 220 fok vagy légkeveréses 200 fok, így lehet egyszerre több tepsit is betenni. A leírt adagból nekem kb. 20 kekszem szokott lenni, az másfél tepsibe fér bele.
  6. Rögtön sütés után még puhák a kekszek, de néhány perc után már mozgathatók, és megtartják a formájukat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Méz és dió, nem lehet vele tévedni. Őszi esték, boszorkányos receptek;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!