r
Nosalty Logó

Karamellás süti SzundLex konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás süti SzundLex konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 5218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1970.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2945 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2148 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 5218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, szódabikarbonát, cukrot összekeverjük, és a margarinnal jól összemorzsoljuk.
  2. Beletesszük a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze rendesen a tészta, citromlevet teszünk bele.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. (Úgy a legegyszerűbb, ha 4 egyforma sütőpapírra nyújtjuk ki, és úgy tesszük be, mert a vékony lapok könnyen törnek.)
  4. 180 fokon alig 5-7 percig kell sütni, nagyon hamar megvannak, oda kell rá figyelni. Hagyjuk kihűlni, és nekilátunk a krémnek.

Krém

  1. A cukrot karamellizáljuk, és ráöntünk 3 dl tejet.
  2. A maradék 2 dl-be csomómentesen elkeverjük a lisztet, és amikor a karamell feloldódott a 3 dl-ben, ráöntjük ezt is. Addig kevergetjük, amíg picit besűrűsödik, olyan krém állagúra. (Annyi kanál liszt kell, amennyi dl tejet teszünk bele általában. Én azért csinálom egyel kevesebbel, mert így picit hígabb lesz és gyorsabban beszívja a tészta.)
  3. Amikor besűrűsödött (én onnan tudom, hogy "fényes" lesz a teteje), levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni kicsit. Amikor már nem olyan forró, beletesszük a vajat, jól elkeverjük benne, és kész!

Tetejére

  1. Innen már csak összerakjuk. Tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, tészta, és a tetejére az olvasztott csoki (szerintem étcsokival a legfinomabb, de ízlés dolga).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2588
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 23.

Ajánló

Ennek a tésztának kell egy éjszaka, hogy magába szívja a krémet, de legalább egy pár óra. Ha kihűlt, akkor érdemes hűtőben tárolni. A tésztába lehet tenni több cukrot is, én azért nem teszek, mert a karamell mellett már túl édes lenne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény családunk egyik kedvence. Minden nagyobb ünnepre sütünk belőle, és bár egy éjszakát pihennie kéne, ez a süti ritkán éli ezt meg.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...