r
Nosalty Logó

Karamellás-mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Karamellás-mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 8179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    190 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 8179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk, és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

Krémhez:

  1. A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljunk 10 dkg cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a margarinnal.
  2. 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük, és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

Tetejére:

  1. A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas-mézes keveréket.
  3. Jól összegyúrjuk, és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  4. A tésztát kétfelé osztjuk, és 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk, ráfektetjük a másik tésztalapot, és eloszlatjuk rajta a karamellás diót, és ezt is megsütjük.
  5. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel, és ráfektetjük a diós tésztalapot.
  6. Egy éjszakán át pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6182
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-mézes szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Karácsonyi sütink egyike volt.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...