Karamellás kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácshoz
A tetejére
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácshoz
A tetejére
Összesen
2023
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.9 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4347.4 g
-
Cink 525 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 411 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 1089 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.6 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 393.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1298 micro
Összesen
2023
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kalácshoz
- A 3 ek cukorból karamellt készítünk. A folyékony karamellt egy tűzálló tál oldalára és az aljára csurgatjuk. Az edényben maradt, megkeményedett karamellt feloldjuk a tejmennyiség felével, lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék 3 ek cukrot, majd a többi tejet és felverjük, mint a rántottának. A massza felét beleöntjük a tűzálló tálba, belerakjuk a kalácsszeleteket, és ráöntjük a többi folyadékot.
- A tetejére valókat összekavarjuk, és szépen eloszlatjuk a tetején. Ez a művelet el is maradhat.
- Előmelegített sütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3947
- Feltöltés dátuma: 2012. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Az alsó fotó a túrókrémmel, csokoládéforgáccsal, a felső ugyanaz kiborítva, a ráolvadt karamellel. A kalács annyira átitatódik, hogy olyan, mintha karamellás tojáskrémet ennénk. Kalács helyett babapiskótával is elkészíthetjük. Szórtam bele egy kevés aszalt vörösáfonyát.