Karamellás flan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
75g cukor290 kcal
-
100g tej56 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Összesen
631
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
450g cukor1742 kcal
-
600g tej336 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
3793
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
24.6g cukor95 kcal
-
32.9g tej18 kcal
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
18.1g tojás23 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
Összesen
207
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
631
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 173.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1958 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3229.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1187 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.2 g
-
Cukor 486 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 501 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 417 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 1249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1709 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1899 micro
Összesen
3793
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
450 g cukor
-
6 dl tej
-
4 dl habtejszín
-
1 db vanília
-
1 db fahéjrúd
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- A 200 g cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 ek vízzel.
- A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 250 g cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
- Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
- A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
- Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
- Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
- Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától, és kiborítjuk egy kistányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 38251
- Feltöltés dátuma: 2013. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nassoló Naplopó
17 recept
Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell. Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).