r
Nosalty Logó

Karamellás-diós kosárka

Sziszi
Karamellás-diós kosárka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamellaszószhoz

A diós habhoz

400
Kalória
6.6g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
17.3g
Víz
54.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
28.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A karamellaszószhoz

A diós habhoz

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A karamellaszószhoz

A diós habhoz

Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A karamellaszószhoz

A diós habhoz

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    597.6 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1605 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukrot összekeverjük, a margarint belereszeljük, és jól elmorzsoljuk. A tojássárgákat és a karamella esszenciát elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarinos morzsához.
  2. A tésztát addig gyúrjuk, amíg a margarin elkezd a kezünk melegétől olvadni, és összeáll a tészta. Ez kb. 10 perc.
  3. A karamella-szószhoz elöszőr karamellizáljuk a cukrot. Közben a tejet és a margarint mikróban összeforraljuk. A cukor már karamella, ráöntjük a forró margarinos tejet. Nem baj, ha kicsit összekapja, először fel fog olvadni, ha kell, öntünk még hozzá tejet. Ha teljessen elolvadt a karamella, a vaníliás pudingporral besűrítjük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Amikor felverődött, beleszórjuk a diót vagy a dejót és a fahéjat, így már csak pár másodpercig verjük a robotgéppel.
  5. Összeállítás: a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy 3-4 mm vastagra, és a muffinsütőnk méretétől függően egy bögrével 24 db kört szaggatunk. (Az én teflon muffin sütőm alja 5 cm-es a teteje pedig 7cm-es, szóval kicsit bővül, a bögre, amivel szaggatni szoktam pedig 8,5 cm átmérőjű.)
  6. A tésztakorongokkal kibéleljük a muffin sütőnk mélyedéseit (nem muszáj hogy a tészta a tetejéig érjen).
  7. A kosárkák alját egyenletessen megkenjük a karamella szósszal, majd mindegyikbe 2 teáskanál dióshabot kanalazunk.
  8. A sütőben közepes lángon 15-20 percig sütjük. 24 db kosrárkánk lesz ebből az adagból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Saját recept. :) Remélem mindenkinek ízleni fog!! :)  Elég édes, azoknak ajálom, akik szeretik az igazi édes süteményeket és a karamellát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...