r
Nosalty Logó

Karamellás-banános pohárkrém

Meggle
Karamellás-banános pohárkrém
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

968
Kalória
9.4g
Fehérje
111g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
112.6g
Víz
210.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
65.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütemény alaptésztához

Karamellszószhoz

Rétegezéshez

Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Sütemény alaptésztához

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze tekercs alakú tésztává. Csomagoljuk be sütőpapírba, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben. Vágjuk 8 szeletre (egyenként kb. 25-30 grammosra).
  2. Melegítsük elő a sütőt, és 180°C-on süssük kb. 12 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kisült süteményeket törjük össze nagyobb darabokra, tegyük egy - ideális esetben átlátszó - pohár aljára.
  4. Kanalazzunk rá ízlés szerint a karamellszószból. Helyezzünk rá tetszés szerint banánszeleteket vagy banánpürét. Ismételjük meg a rétegezést, még egyszer vagy kétszer.

Karamellszószhoz

  1. Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
  2. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
  3. Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a MEGGLE cukrászhabot, a vajat és a sót.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  5. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.

Rétegezéshez

  1. A banánokat vágjuk fel vékony szeletekre.
  2. A MEGGLE cukrászhabot verjük fel, majd tegyük habkinyomóba. A pohárkrém tetejét ezzel díszítsük.
  3. Ízlés szerint szórjunk rá a csokoládéforgácsból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha egy ízletes pohárkrémre vágyunk, ez a banános-karamellás verzió egy igazi befutó lesz. Az alapot egy süteménytészta biztosítja, a másik réteget a banán vagy a banánpüré, az izgalmat pedig a karamellszósz.

Nosalty stories

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...