r
Nosalty Logó

Karamellás almatorta Ágnes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Karamellás almatorta Ágnes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2662 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 333 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2662 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe morzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ecetet és a felvert egész tojást, összegyúrjuk sima tésztává. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és a negyedeket cikkekre vágjuk, a citrom levét rácsepegtetjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, és lisztes felületen kerek lappá nyújtjuk. A formába fektetjük, odanyomkodjuk, de 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk.
  5. Az almával beterítjük, körkörösen vajdarabkákat morzsolunk rá.
  6. A sütőbe tolva 20 percig sütjük (gáz 3-4. fokozat).
  7. A cukrot egy lábasban kis lángon felolvasztjuk, az almalevet beleöntjük (kevergetéshez használjunk jó hosszú fakanalat, mert mikor hozzáadjuk az almalevet, agőz felcsap, és megégetheti a kezünket), és tovább kevergetve karamellás állagúra főzzük.
  8. A tortát a sütőből kivesszük. A sütő hőmérsékletét 250 fokra emeljük (gáz 6. fokozat).
  9. A karamellát a tortára öntjük, és még 8 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10471
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás almatorta Ágnes konyhájából
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás finomság.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...