Karamellás almatorta Ágnes konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
Összesen
333
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
333
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.9 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 830.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 883 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
2662
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe morzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ecetet és a felvert egész tojást, összegyúrjuk sima tésztává. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
- Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és a negyedeket cikkekre vágjuk, a citrom levét rácsepegtetjük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A tésztát átgyúrjuk, és lisztes felületen kerek lappá nyújtjuk. A formába fektetjük, odanyomkodjuk, de 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk.
- Az almával beterítjük, körkörösen vajdarabkákat morzsolunk rá.
- A sütőbe tolva 20 percig sütjük (gáz 3-4. fokozat).
- A cukrot egy lábasban kis lángon felolvasztjuk, az almalevet beleöntjük (kevergetéshez használjunk jó hosszú fakanalat, mert mikor hozzáadjuk az almalevet, agőz felcsap, és megégetheti a kezünket), és tovább kevergetve karamellás állagúra főzzük.
- A tortát a sütőből kivesszük. A sütő hőmérsékletét 250 fokra emeljük (gáz 6. fokozat).
- A karamellát a tortára öntjük, és még 8 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 28 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10471
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Receptkártyás finomság.:)