r
Nosalty Logó

Karalábéleves vajas galuskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Karalábéleves vajas galuskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A vajas galuskához

A tálaláshoz

268
Kalória
7.5g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
226.1g
Víz
66g
Koleszterin
8.5g
Rost
8.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajas galuskához

A tálaláshoz

Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajas galuskához

A tálaláshoz

Összesen 1074 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajas galuskához

A tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    6163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    24653 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8316 micro
Összesen 1074 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    558 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk.
  2. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét, néhány ek lisztet és ezzel is pirítjuk kicsit. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Felöntjük vízzel (v. alaplével), hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. A galuskához a vajat elkeverjük a tojással (az a jó, ha kicsit darabos marad), hozzáadjuk a tejfölt és néhány ek lisztet. Beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és ízesítjük sóval, borssal.
  5. Ha a zöldségek már megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskákat, és kb. 5 percig főzzük. A tejfölt a levesből kivett lével alaposan elkeverjük, és a leveshez adjuk. Egyet forralunk rajta, és végezetül megszórjuk petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy nagyon finom, egészséges, könnyű, nyári leves. A vajas galuskáktól hihetetlenül krémes lesz a levesünk, érdemes kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!