Karalábé krémleves kakukkfüves-húsgombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
200g karalábé40 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
250g víz0 kcal
Kakukkfüves-húsgombóc
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1118
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
400g karalábé80 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
500g víz0 kcal
Kakukkfüves-húsgombóc
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2237
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
20.1g karalábé4 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
8.5g citrom1 kcal
-
9g kapor4 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
25.1g víz0 kcal
Kakukkfüves-húsgombóc
-
15g darált sertéshús27 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g napraforgó olaj57 kcal
Összesen
114
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 96.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 726.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1118
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 193.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2751 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1453 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 939 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 414 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
2237
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 nagy db karalábé
-
1 db vöröshagyma
-
1 db citrom
-
1 csokor kapor
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 ek vaj
-
5 dl víz
Kakukkfüves-húsgombóc
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Leves
- A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
- A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.
- Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára.
- Amikor a karalábé puhára főt, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt és botmixerrel pépesítsük.
Kakukkfüves-húsgombóc
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.
- Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze , majd formázzunk diónyi gombócokat.
- Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat és szép lassan süssük aranybarnára. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön)
- Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, ízlés szerint tegyünk bele a sült húsgombócból, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2534
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept