r
Nosalty Logó

Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margóci
Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3573 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5801.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    3011 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    1549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    2576 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3857 micro
Összesen 3573 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott sertéskaraj szeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sóval, törött borssal elkevert lisztben megforgatjuk, és erős tűzön, forró olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve jól átsütjük.
  2. A megtisztított rizst egy másik edényben forró vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük, ügyelve arra, hogy a rizsszemek össze ne tapadjanak. A meleg rizst elkeverjük olvasztott vajjal.
  3. Vajjal kikent és előmelegített tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk a megsütött húst. A rizsből halmokat rakunk a karajszeletekre. A rizshalmok közepébe mélyedést képezünk, és belehelyezünk 1-1 tojássárgáját. Az így elkészített hússzeleteket meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben hirtelen átsütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8206
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Ma az ebédhez készítettem ezt az ételt. Mivel későn kezdtem el a főzést, gondoltam, az előfőzött rizst használom, az hamarabb elkészül. Sajnos rosszul gondoltam. Nem azért, mert sokáig tartott, hanem mert nem igazán jó ízű. Szóval jobb, ha sima rizst használunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...