r
Nosalty Logó

Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hallie
Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 1365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 1365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3249 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4472 micro
Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A lepényhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Elsőként a krumplilepényekhez szükséges burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Míg hűl a krumpli, előkészítjük az étel többi alkotórészét. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
  3. A raguhoz szükséges hozzávalók közül a gombát megmossuk, majd a kisebb szeleteket negyedeljük, nagyobbakat is úgy vágjuk fel, hogy harapható legyen a gomba. A póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet is felaprítjuk. Gyorsan magunk mellé készítjük még a leveskockából készült zöldséglevest és az étkezési keményítővel kikevert tejszínt.
  4. A húst kevés olajon (én olaj és vaj keverékén) elősütjük, épp annyira, hogy egy kis színt kapjon, majd egy tányérra kiszedjük őket. Ugyanabba az edénybe, amelyből kiemeljük a hússzeleteket, beletesszük a 2 ek vajat, majd rádobjuk a póréhagymát, amelyet megfonnyasztunk, majd mehet rá a gomba. Néhány perc alatt összeforgatjuk őket, és még mielőtt a gomba levet eresztene, rázuttyantjuk a zöldséglevest és a tejszínt.
  5. Felforraljuk a ragut, visszahelyezzük az elősütött karajszeleteket, lejjebb vesszük a hőfokot az edény alatt, és hagyjuk, hogy a hús a raguban puhuljon meg. Addig rotyogtatjuk a ragut, míg sűrű nem lesz. Ha kell, a maradék tejszínnel lehet hígítani.
  6. Míg a ragu a husival fődögél, addig elkészítjük a krumplilepényeket. A megfőtt, kihűlt burgonyákat meghámozzuk és durvára reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha nem áll össze a massza, 1 tojást hozzá lehet ütni. Egy teflon serpenyőbe kevés olajat teszünk, azt felhevítjük. A masszából kis korongokat formázunk, és azokat a serpenyőbe tesszük, majd a korongok mindkét oldalát finom ropogósra sütjük.
  7. Végső simításként amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a ragu, beletesszük a felaprított petrezselymet és hagyjuk, míg a ragu teljesen el nem készül.
  8. Tálaláskor csak egymás mellé vagy egymásra (kinek, hogy tetszik) rendezzük a krumplilepényeket, a karajszeleteket és merünk a raguból annyit, amennyit nem szégyenlünk.
  9. Ha valaki szeretné, akár tűzállótálba egymásra rétegezheti a krumplilepényeket, a húst és a ragut, megszórhatja sajttal, és a sütőbe helyezve addig pirítja, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  10. Az étel hús nélkül is elkészíthető.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7410
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Nálunk a krumpli és a burgonya szinte állandó szereplő az asztalon. A hús másodlagos, épp ezért ez az étel is elkészíthető akár más hússal vagy épp hús nélkül. Most csak szerettem volna egy kicsit másként tálalni a kedvenceinket, és épp volt a fagyasztóban karajszelet, így úgy gondoltam, megpróbálom vele, és hogy ne legyen annyira száraz a hús, talán jó lenne a raguban puhára főzni. Én ezt az adagot 2 főre készítettem el, én még vacsizni tudtam belőle, de a receptben szereplő ragu és krumplilepény mennyisége több szelet husit is elbír.

Hozzávalók

A raguhoz

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...