Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
hallie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
57 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
18 kcal
A lepényhez
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1365
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
114 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
35 kcal
A lepényhez
-
800g burgonya462 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2731
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
16.3g sertés rövidkaraj27 kcal
-
20.4g csiperkegomba4 kcal
-
8.1g póréhagyma2 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
6.1g zöldség alaplé0 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
A lepényhez
-
32.6g burgonya19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
Összesen
111
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1924.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 965 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 741.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 400 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1624 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
1365
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.5 g
Zsír
-
Összesen 175.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3848.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1931 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1482.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 463 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3249 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4472 micro
Összesen
2731
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
40 dkg sertés rövidkaraj
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 db póréhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 ek vaj
-
1.5 dl zöldség alaplé
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A lepényhez
-
80 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- Elsőként a krumplilepényekhez szükséges burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Míg hűl a krumpli, előkészítjük az étel többi alkotórészét. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
- A raguhoz szükséges hozzávalók közül a gombát megmossuk, majd a kisebb szeleteket negyedeljük, nagyobbakat is úgy vágjuk fel, hogy harapható legyen a gomba. A póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet is felaprítjuk. Gyorsan magunk mellé készítjük még a leveskockából készült zöldséglevest és az étkezési keményítővel kikevert tejszínt.
- A húst kevés olajon (én olaj és vaj keverékén) elősütjük, épp annyira, hogy egy kis színt kapjon, majd egy tányérra kiszedjük őket. Ugyanabba az edénybe, amelyből kiemeljük a hússzeleteket, beletesszük a 2 ek vajat, majd rádobjuk a póréhagymát, amelyet megfonnyasztunk, majd mehet rá a gomba. Néhány perc alatt összeforgatjuk őket, és még mielőtt a gomba levet eresztene, rázuttyantjuk a zöldséglevest és a tejszínt.
- Felforraljuk a ragut, visszahelyezzük az elősütött karajszeleteket, lejjebb vesszük a hőfokot az edény alatt, és hagyjuk, hogy a hús a raguban puhuljon meg. Addig rotyogtatjuk a ragut, míg sűrű nem lesz. Ha kell, a maradék tejszínnel lehet hígítani.
- Míg a ragu a husival fődögél, addig elkészítjük a krumplilepényeket. A megfőtt, kihűlt burgonyákat meghámozzuk és durvára reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha nem áll össze a massza, 1 tojást hozzá lehet ütni. Egy teflon serpenyőbe kevés olajat teszünk, azt felhevítjük. A masszából kis korongokat formázunk, és azokat a serpenyőbe tesszük, majd a korongok mindkét oldalát finom ropogósra sütjük.
- Végső simításként amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a ragu, beletesszük a felaprított petrezselymet és hagyjuk, míg a ragu teljesen el nem készül.
- Tálaláskor csak egymás mellé vagy egymásra (kinek, hogy tetszik) rendezzük a krumplilepényeket, a karajszeleteket és merünk a raguból annyit, amennyit nem szégyenlünk.
- Ha valaki szeretné, akár tűzállótálba egymásra rétegezheti a krumplilepényeket, a húst és a ragut, megszórhatja sajttal, és a sütőbe helyezve addig pirítja, míg a sajt aranybarna nem lesz.
- Az étel hús nélkül is elkészíthető.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7415
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hallie
6 recept
Nálunk a krumpli és a burgonya szinte állandó szereplő az asztalon. A hús másodlagos, épp ezért ez az étel is elkészíthető akár más hússal vagy épp hús nélkül. Most csak szerettem volna egy kicsit másként tálalni a kedvenceinket, és épp volt a fagyasztóban karajszelet, így úgy gondoltam, megpróbálom vele, és hogy ne legyen annyira száraz a hús, talán jó lenne a raguban puhára főzni. Én ezt az adagot 2 főre készítettem el, én még vacsizni tudtam belőle, de a receptben szereplő ragu és krumplilepény mennyisége több szelet husit is elbír.