r
Nosalty Logó

Karácsonyi mézeskalács ahogy Viki készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi mézeskalács ahogy Viki készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1090.1 g
  • Cukor
    517 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 6096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majdfél órárahűtőbe tesszük.
  2. Atésztát4 részre osztjuk(kb. egy részből egy nagy tepsire való mézeskalács lesz).A4 résztgombócokkágyúrjuk,kb.3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és mézeskalács formákkal kiszaggatjuk.(Nem jó túl vékonyra nyújtani, mert akkor nem lesz puha és hamar oda is ég.) Ha később fel szeretnénk akasztani a karácsonyfára, akkor lyukat szúrunk a tésztába. (A lyukat lehet közvetlenül sütés után is fúrni rajta.)
  3. A figurákatáttesszüka tepsire, és1 egész felverttojássalmegkenjük őket.Kb. 180 fokossütőben 5 perc alatt világosbarnára sütjük. (Gyorsan sül, úgyhogy vigyázzunk vele!) Ha esetleg elfelejtettünk sütés előtt lyukat készíteni a sütin az akasztóhoz, akkor ezt közvetlenül sütét után még pótolhatjuk egy fogpiszkáló segítségével.
  4. A díszítéshez1 tojásfehérjét 12,5 dkg porcukorral keményre felverünk. A habotzacskóba töltjük, amirenagyon picilyukat vágunk (vagy kiszúrjuk), és díszíthetjük is a kihűlt figurákat! Színes díszítéshez használhatunk dekor tollakat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21880
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus karácsonyi édesség. Ez a recept nekem elsőre bevált, azóta minden évben így készítem a mézeskalácsot, és a családban mindenkinek ízlik.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...