r
Nosalty Logó

Karácsonyi mézes puszi 4. - tejmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi mézes puszi 4. - tejmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 8297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12974.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    3120 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    5505 mg
  • Nátrium
    3428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1794.4 g
  • Cukor
    859 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 8297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral és a mézzel kikeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.
  3. Beletesszük a citrom és narancs levét és a reszelt héjat.
  4. Összegyúrjuk a tésztát. (Ha nem áll össze, kevés tejet adunk hozzá.)
  5. Hűvös helyen pihentetjük legalább 1 órát, de legjobb, ha másnap sütjük.
  6. A tepsiket alaposan kizsírozzuk. A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formálunk.
  7. Egymástól távol rakjuk a tepsire, és forró sütőben sütjük. Sütés közben szépen megnőnek.
  8. Forrón bevonjuk a felvert habbal.
  9. A hab készítéséhez forró vízfürdő felett keményre verjük a tojásfehérjét a porcukorral. Kevés citromlevet adjunk hozzá, mert akkor jobban felverődik a hab.
  10. A felvert habot kivágott sarkú zacskóba töltjük, és megcifrázzuk a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13645
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Ajánló

Díszíthetjük dióval, pisztáciával, cukorgyönggyel - csak fantázia kérdése. Sütésnél vigyázni kell, mert nagyon gyorsan sül, és könnyen túlpirul!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti általában háromszor elfogy, mire eljön a karácsony. Fémdobozban nagyon sokáig eláll, már ha marad belőle valami. Elég sok lesz belőle, de tuti hogy el fog fogyni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...