r
Nosalty Logó

Karácsonyi mákos labdák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karácsonyi mákos labdák
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mákos labdák

Forgatáshoz

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mákos labdák

Forgatáshoz

Összesen 2317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mákos labdák

Forgatáshoz

Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3819.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 2317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Mákos labdák

Forgatáshoz

Elkészítés

Mákos labdák

  1. A két fajta lisztet elkeverjük a darált mákkal, sóval, sütőporral, szódabikarbónával. A margarint szétmorzsoljuk benne, a cukrokat is hozzáadjuk, a csipet sót és végül a tojásokat.
  2. Nagyon jól összegyúrjuk, és neylonba téve hűvösre tesszük 1-2 órára.
  3. Az idő letelte után apró labdákat formálunk, melyet a mézeskalácsfűszeres porcukorban megforgatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 c-fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A kis labdákat kihűlve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Forgatáshoz

  1. Összekeverjük a két fűszert a forgatáshoz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 380
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 13.

Ajánló

Nagyon finom reggelire egy pohár kávé mellé eszegetni!!!! Egy tepsinyi lesz ebből a mennyiségből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kis labdákat bátran be lehet illeszteni a karácsonyi édességek közé. A mákos sütit egyébként bőségvarázslásra is használják, és kell is ha már a babonákat nézzük...:-))))

Hozzávalók

Mákos labdák

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...