Karácsonyi kaszinótojás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
majonézes saláta alaphoz
-
75g burgonya43 kcal
-
63g alma29 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
kaszinótojáshoz
-
60g főtt tojás93 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
3g majonéz15 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tejföl5 kcal
díszítéshez
-
25g burgonya14 kcal
-
1g margarin4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g kivi12 kcal
-
65g narancs22 kcal
Összesen
383
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
majonézes saláta alaphoz
-
300g burgonya173 kcal
-
250g alma117 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
kaszinótojáshoz
-
240g főtt tojás372 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
díszítéshez
-
100g burgonya58 kcal
-
2g margarin14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
1529
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
majonézes saláta alaphoz
-
16.9g burgonya10 kcal
-
14.1g alma7 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
1.9g majonéz10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.8g lilahagyma1 kcal
kaszinótojáshoz
-
13.6g főtt tojás21 kcal
-
16.9g burgonya10 kcal
-
0.6g majonéz3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
díszítéshez
-
5.6g burgonya3 kcal
-
0.1g margarin1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g kivi3 kcal
-
14.7g narancs5 kcal
Összesen
87
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 284.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
383
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3015.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 1409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 270 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1303 micro
Összesen
1529
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
majonézes saláta alaphoz
-
3 közepes db burgonya
-
1 dl tejföl
-
3 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
2 késhegynyi só
-
3 késhegynyi fekete bors
-
1 kis db lilahagyma
kaszinótojáshoz
-
4 db főtt tojás
-
3 közepes db burgonya
-
1 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
2 csipet bors
-
0.5 ek tejföl
díszítéshez
-
1 közepes db burgonya
-
8 késhegynyi paprikakrém
-
1 csipet só
-
1 közepes db kivi
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
majonézes saláta alaphoz
- A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
- Az almát mosás után, héjával együtt négy gerezdre vágjuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk, és rátesszük a burgonyára.
- A lila hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a salátára tesszük.
- Egy pohárban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót, cukrot, borsot.
- Az öntetet ráöntjük a burgonyás-almás salátára. Óvatosan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tojásokat.
kaszinótojáshoz
- A tojásokat főzés után jól kihűtjük. Tisztítás után félbevágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. Egy nagyobb tálba tesszük.
- A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, és a tojások sárgájához tesszük.
- Kézi krumplitörővel jól összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sót és a borsot.
- A hűtőből kivesszük az almás krumplisalátát, és egy tálcára borítjuk. Ezen egyenletesen elosztjuk.
- A tojásokba belehalmozzuk a tölteléket, és a saláta alapra tesszük tetszőleges alakzatban.
díszítéshez
- A meleg burgonyát tisztítás után pépesre törjük. Lazítjuk a margarinnal. Sózzuk, beletesszük a szerecsendiót.
- Kiskanállal egy kicsi darabot a tenyerünk közé teszünk, és golyócskákat formálunk belőle. Egy-egy golyócskát a tojások tetejére teszünk, majd a kiskanál nyelével mélyedéseket nyomunk rá. Ebbe tesszük a paprikakrémet. Hűtőben jól kihűtjük.
- Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel, és így tesszük az asztalra.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10291
- Feltöltés dátuma: 2014. december 29.
Ajánló
Nagyszerűen harmonizál a déligyümölcsökkel a hagymás-majonézes saláta, valamint a szerecsendió! A mustár és majonéz, valamint a fűszerek arányain ízlésnek megfelelően lehet változtatni. Kísérletezzetek bátran!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Már jó pár évvel ezelőtt megreformáltuk a karácsonyi ünnepi menüt. Így Szenteste nincs rohanás, sütés-főzés. Csak az ünnep öröme és a család. Előző nap elkészítem a hidegtálat, gyertyagyújtás után pikk-pakk ráteszem a gyümölcsöket, és jöhet a vacsora.