r
Nosalty Logó

Karácsonyi kaszinótojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karácsonyi kaszinótojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 87 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Elkészítés

majonézes saláta alaphoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Az almát mosás után, héjával együtt négy gerezdre vágjuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk, és rátesszük a burgonyára.
  3. A lila hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a salátára tesszük.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót, cukrot, borsot.
  5. Az öntetet ráöntjük a burgonyás-almás salátára. Óvatosan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tojásokat.

kaszinótojáshoz

  1. A tojásokat főzés után jól kihűtjük. Tisztítás után félbevágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, és a tojások sárgájához tesszük.
  3. Kézi krumplitörővel jól összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sót és a borsot.
  4. A hűtőből kivesszük az almás krumplisalátát, és egy tálcára borítjuk. Ezen egyenletesen elosztjuk.
  5. A tojásokba belehalmozzuk a tölteléket, és a saláta alapra tesszük tetszőleges alakzatban.

díszítéshez

  1. A meleg burgonyát tisztítás után pépesre törjük. Lazítjuk a margarinnal. Sózzuk, beletesszük a szerecsendiót.
  2. Kiskanállal egy kicsi darabot a tenyerünk közé teszünk, és golyócskákat formálunk belőle. Egy-egy golyócskát a tojások tetejére teszünk, majd a kiskanál nyelével mélyedéseket nyomunk rá. Ebbe tesszük a paprikakrémet. Hűtőben jól kihűtjük.
  3. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel, és így tesszük az asztalra.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10291
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Ajánló

Nagyszerűen harmonizál a déligyümölcsökkel a hagymás-majonézes saláta, valamint a szerecsendió! A mustár és majonéz, valamint a fűszerek arányain ízlésnek megfelelően lehet változtatni. Kísérletezzetek bátran!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi kaszinótojás
Lizinka_ 604 recept

Már jó pár évvel ezelőtt megreformáltuk a karácsonyi ünnepi menüt. Így Szenteste nincs rohanás, sütés-főzés. Csak az ünnep öröme és a család. Előző nap elkészítem a hidegtálat, gyertyagyújtás után pikk-pakk ráteszem a gyümölcsöket, és jöhet a vacsora.

Hozzávalók

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...