r
Nosalty Logó

Karácsonyi choux

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Karácsonyi choux
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Ropogós tászta

Fánk

Krém

590
Kalória
9.6g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
69g
Víz
190.3g
Koleszterin
967.5mg
Rost
23.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Ropogós tászta

Fánk

Krém

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Ropogós tászta

  1. A tészához a liszet, a cukrot , a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd kétfelé osztjuk, az egyik részbe kevés piros, a másik részbe pedig zöld ételfestéket teszünk és összegyúrjuk.
  2. Mindkét tésztát sütőpapír közt kb fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy tálcára téve mélyhűtőbe tesszük.

Fánk

  1. A fánkhoz a vizet, a tejet , a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet és addig kevergetjük - főzzük - amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről és kézi habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A masszát nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 5 cm - es halmokat nyomunk, egymástól kellő távolságra.
  3. A színes tésztákból 5 cm - es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ráhelyezzük a fánktészta tetejére. 180 °C - ra melegített sütőben Kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A tejszínből a cukorral habot verünk, majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal és a krémet nyomózsákba szedjük.
  2. A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük krémmel, majd visszahelyezzük rá a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x4
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!