r
Nosalty Logó

Karácsonyfagömb-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Karácsonyfagömb-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 3130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 3130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    587.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8742 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    4843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1611 g
  • Cukor
    1202 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, a tojást, az olajat, a vanília aromát és az ételfestéket. A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.
  2. Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 C-on kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbáig. Ezután a formában hagyjuk hűvös helyen teljesen kihűlni.
  3. A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.

Krém

  1. A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a Bourbon vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.

Bevonat

  1. A piros fondantot porcukros szilikon lapon, kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk.
  2. A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.
  3. A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 148
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyfagömb-torta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...