Kapros-zöldbabos spárgaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
350g víz0 kcal
Összesen
332
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
700g víz0 kcal
Összesen
664
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
23.7g zöldspárga3 kcal
-
11.9g zöldbab3 kcal
-
8.5g kapor4 kcal
-
13.1g újhagyma3 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33.2g víz0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 836.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1723 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2892 micro
Összesen
332
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2041.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 882 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1673.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1236 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 586 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 3446 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5784 micro
Összesen
664
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
25 dkg zöldbab
-
1 csokor kapor
-
3 db újhagyma
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
7 dl víz
Elkészítés
- A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
- A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)
- Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.
- Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.
- Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat, és tegyük félre. A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
- Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 409
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept