Kapros vajbabfőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g vajbab310 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1157
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
52.1g vajbab16 kcal
-
9.4g kapor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.8g tejföl15 kcal
-
26.1g víz0 kcal
Összesen
59
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 418.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2286.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 928 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1675.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 881 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 436 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1157
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
1 kg vajbab
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
5 dkg finomliszt
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl tejföl
Elkészítés
- A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
- Mikor a bab megfőtt, világos rántást készítünk hozzá: Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belekeverjük a lisztet, majd a zúzott fokhagymát. Jól átkeverjük, majd lassacskán, kevergetve a vajbabhoz adjuk.
- Hozzákeverjük a tejfölt, és épp hogy csak felforraljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 262
- Össznézettség: 90579
- Feltöltés dátuma: 2015. június 18.
Ajánló
Én bundás kenyérrel vagy lángossal tálalom. Érdemes megpróbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Párom mindig is rengeteget mesélt alföldi nagymamája kapros vajbabfőzelékéről, hogy az mennyire ízlett neki. Sokszor visszakérdeztem: biztos, hogy kapros volt? Biztos, hogy vajbab volt? Mert a kettőt nem tudtam együtt elképzelni. Mi is az Alföldön éltünk, de ez az étel valahogy kimaradt az étlapunkból, de még a rokonok se emlegettek soha ilyesmit. Mi petrezselyemmel főztük ezt a főzeléket. Néhány éve aztán nekiduráltam magam, és csupán párom kedvéért elkészítettem kaprosan. Én is annyira finomnak találtam, hogy azóta amint megjelenik a zsenge kapor meg a friss vajbab a piacon, máris veszem és viszem, hogy főzhessek egy jó nagy adag, finom kapros vajbabfőzeléket.