r
Nosalty Logó

Kapros vajbabfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Kapros vajbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
  2. Mikor a bab megfőtt, világos rántást készítünk hozzá: Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belekeverjük a lisztet, majd a zúzott fokhagymát. Jól átkeverjük, majd lassacskán, kevergetve a vajbabhoz adjuk.
  3. Hozzákeverjük a tejfölt, és épp hogy csak felforraljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 262
  • Össznézettség: 90579
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 18.

Ajánló

Én bundás kenyérrel vagy lángossal tálalom. Érdemes megpróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom mindig is rengeteget mesélt alföldi nagymamája kapros vajbabfőzelékéről, hogy az mennyire ízlett neki. Sokszor visszakérdeztem: biztos, hogy kapros volt? Biztos, hogy vajbab volt? Mert a kettőt nem tudtam együtt elképzelni. Mi is az Alföldön éltünk, de ez az étel valahogy kimaradt az étlapunkból, de még a rokonok se emlegettek soha ilyesmit. Mi petrezselyemmel főztük ezt a főzeléket. Néhány éve aztán nekiduráltam magam, és csupán párom kedvéért elkészítettem kaprosan. Én is annyira finomnak találtam, hogy azóta amint megjelenik a zsenge kapor meg a friss vajbab a piacon, máris veszem és viszem, hogy főzhessek egy jó nagy adag, finom kapros vajbabfőzeléket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...