r
Nosalty Logó

Kapros túrósbatyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros túrósbatyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 4256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk,belerakjuk a kristálycukrot, és az élesztőt feloldjuk.
  2. Egy keverőtálban alisztben elkavarjuk a csipet sót, egy gödröt képezünk a közepén, beleöntjük az élesztős tejet, és egy kis lisztet kavarunk hozzá. 15 percig pihentetjük egy tiszta ruhával lefedve, meleg helyen.
  3. Összekavarjuk a liszttel az egész megfuttatot élesztőt, valamint hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és tésztát dagasztunk belőle. Lágy tésztát kell kapnunk. Amikor úgy látjuk, hogy jól összedolgoztuk, de esetleg még egy kicsit ragacsosnak tűnik, akkor se adjunk hozzá sok lisztet, csak kb 2 ek-nyit, a dagasztás végén. Ez pont elég lesz arra, hogy elváljon a kezünktől és a táltól. Belisztezzük a tál alját és egy kicsit a tészta tetejét, majd lefedve kelni hagyjuk egy órán keresztül, illetve, amíg duplájára nem kel.
  4. Amíg a tészta kel, addig a töltelék hozzávalóit összekavarjuk, a cukor, és a vaníliás cukor kivételével. Tesszük ezt azért, mert a túró a cukortól túl sok levet engedne, a süteménybe nem kerülne bele a nedvességtartalma, és a töltelék túl száraz lenne.
  5. A kelesztési idő végénél kikenünk margarinnal, vagy zsírral egy nagy tepsit.
  6. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, kb. 4 mm vastagságúra,lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. (nekem a tészta kb 48 x 36 - cm - es lett) Ebből kell kb 12 x 12 cm-es négyzeteket vágnunk éles késsel.
  7. Most elővesszük a tölteléket, és hozzákavarjuk a cukrot, valamint a vaníliás cukrot is, és a négyzetek közepére igazságosan szétosztjuk. Kb. egy nagyobb diónyi töltelék jut egy négyzetre.
  8. A négyzetek sarkait egymással szemben megfogjuk, kicsit meghúzzuk és a töltelék felett összenyomjuk, egy kis csavarással, mintegy csomót képezve. Amint kész, belehelyezzük a tepsibe, kis távolságot tartva a sütemények között. Letakarjuk egy tiszta ruhával, 40 percig kelni hagyjuk.
  9. Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeverésesben 160°C fok) és amikor a sütemények megkeltek, két tojás sárgáját összekeverünk, s avval megkenegetjük a tetejüket. Betesszük a sütőbe, és sütjük 30-25 percig. (Nekem mind a két adag hajszálpontosan 30 percig sült, amit készítettem.)
  10. Amint kisültek, kivesszük a sütőből, és az 5 dkg cukrot 2 ek vízzel összekeverünk, és evvel megkenjük a batyuk tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 36426
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb! A töltelékbe a cukrot 10-15 dkg-ban határoztam meg, ez attól függ, ki hogy szereti. Érdemes cukrozás közben kóstolgatni a túrót, hogy elég édes-e. Csak maradjon a végén a tölteléknek is! :) H besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a túrósbatyut Pepike nevű nagymamámtól tanultam. Azóta tudom, hogy a kapor és a túró jó barátok lehetnek még az édes süteményekben is. :) A fiúk, akik nem nagyon édesszájúak, még azok is szívesen fogyasztják ezt a süteményt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...