r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rakott paprikás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Kapros-túrós rakott paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.4 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9301.8 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    3944 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós-olajos lobogó vízben megfőzzük.
  2. A csirkemell filét kockákra vágjuk.
  3. A paprikát, paradicsomot, hagymát megtisztítjuk, kicsumázzuk, megmossuk. A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockára vágjuk. A kaprot leöblítjük, és apróra vágjuk.
  4. 2 ek olajat teszünk egy lábosba, és megpároljuk rajta a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat. 2-3 percig pirítjuk, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, és rögtön felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzőn fél órát főzzük.
  5. A tészta ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük. A túrót 4,5 deci tejföllel és az aprított kaporral összekeverjük, sózzuk. A lecsepegtetett tésztával összekeverjük.
  6. Egy tűzálló tálba beletesszük a túrós-kapros tészta felét. Elsimítjuk, majd erre egyenletesen elosztjuk a csirkemell pörköltet. Erre jön a maradék túrós-kapros tészta. Elegyengetjük, majd a tetejét még megkenjük 1,5 deci tejföllel.
  7. Hideg sütőbe tesszük 210 fokra. Kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
  8. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3099
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-túrós rakott paprikás csirke
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem el ma ebédre. Szerintem nagyon finom étel, mondhatni, eteti magát.  A múltkor elkészített rakott paprikás csirkém tovább fejlesztett változata. Ez a mennyiség inkább 6 adagra jön ki, persze ez étvágy és éhség függvénye is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...