r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rakott paprikás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Kapros-túrós rakott paprikás csirke
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1233
Kalória
80.2g
Fehérje
109.6g
Szénhidrátok
50.4g
Zsír
425.2g
Víz
216.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
15.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.4 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9301.8 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    3944 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós-olajos lobogó vízben megfőzzük.
  2. A csirkemell filét kockákra vágjuk.
  3. A paprikát, paradicsomot, hagymát megtisztítjuk, kicsumázzuk, megmossuk. A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockára vágjuk. A kaprot leöblítjük, és apróra vágjuk.
  4. 2 ek olajat teszünk egy lábosba, és megpároljuk rajta a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat. 2-3 percig pirítjuk, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, és rögtön felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzőn fél órát főzzük.
  5. A tészta ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük. A túrót 4,5 deci tejföllel és az aprított kaporral összekeverjük, sózzuk. A lecsepegtetett tésztával összekeverjük.
  6. Egy tűzálló tálba beletesszük a túrós-kapros tészta felét. Elsimítjuk, majd erre egyenletesen elosztjuk a csirkemell pörköltet. Erre jön a maradék túrós-kapros tészta. Elegyengetjük, majd a tetejét még megkenjük 1,5 deci tejföllel.
  7. Hideg sütőbe tesszük 210 fokra. Kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
  8. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem el ma ebédre. Szerintem nagyon finom étel, mondhatni, eteti magát.  A múltkor elkészített rakott paprikás csirkém tovább fejlesztett változata. Ez a mennyiség inkább 6 adagra jön ki, persze ez étvágy és éhség függvénye is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!