Kapros-túrós rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
50g tej28 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g búzadara27 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g kapor19 kcal
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g tej112 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g búzadara108 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
1846
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50.9g burgonya29 kcal
-
12.7g tehéntúró19 kcal
-
10.2g tej6 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g búzadara5 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.2g kapor4 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125.4 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 130 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4501.8 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1004 mg
-
Vas 521 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1382 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1122.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 616 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
1846
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl tej
-
3 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 púpozott ek búzadara
-
5 dkg margarin
-
1 kk fekete bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben megfőzzük.
- Megpucoljuk, és a főtt burgonyát fél cm-es karikákra vágjuk. Egy tűzálló tál alját vagy egy tepsit kivajazunk, és a burgonya karikákat beletesszük. Egy kevéske sóval megszórjuk.
- A hagymát és a kaprot apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
- Egy nagyobb edényben lágyra melegítjük a vajat, és jól elkeverjük a tojássárgájával.
- Hozzáadjuk az áttört túrót, apránként a tejet, a vágott hagymát, kaprot. Legvégül belekeverjük a búzadarát.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
- A masszát ráöntjük a burgonyára. A tepsit felemelve, alulról egy kicsit megütögetjük, hogy a massza lecsurogjon a burgonya karikák közé. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10029
- Feltöltés dátuma: 2014. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Családunkban nagy hagyománya van a kapros ételeknek. Szeretjük ezt a fajta rakott krumplit. Mivel a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kapor is, nincs akadálya, hogy bármely évszakban elkészíthessem. Igaz, ami igaz, friss kaporral a legízletesebb!!