r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapros-túrós rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4501.8 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    521 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 1846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  2. Megpucoljuk, és a főtt burgonyát fél cm-es karikákra vágjuk. Egy tűzálló tál alját vagy egy tepsit kivajazunk, és a burgonya karikákat beletesszük. Egy kevéske sóval megszórjuk.
  3. A hagymát és a kaprot apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. Egy nagyobb edényben lágyra melegítjük a vajat, és jól elkeverjük a tojássárgájával.
  5. Hozzáadjuk az áttört túrót, apránként a tejet, a vágott hagymát, kaprot. Legvégül belekeverjük a búzadarát.
  6. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
  7. A masszát ráöntjük a burgonyára. A tepsit felemelve, alulról egy kicsit megütögetjük, hogy a massza lecsurogjon a burgonya karikák közé. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10029
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-túrós rakott burgonya
Lizinka_ 604 recept

Családunkban nagy hagyománya van a kapros ételeknek. Szeretjük ezt a fajta rakott krumplit. Mivel a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kapor is, nincs akadálya, hogy bármely évszakban elkészíthessem. Igaz, ami igaz, friss kaporral a legízletesebb!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...