Kapros-túrós pogácsa ameti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
882
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
5284
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2315.8 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
882
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.4 g
Zsír
-
Összesen 302.2 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 601 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13894.7 g
-
Cink 664 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 1218 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 2012 mg
-
Nátrium 8950 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 590.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2765 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 2630 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1604 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
5284
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.9 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet a margarinnal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, tojást, sót.
- Jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől.
- Kinyújtjuk, megszórjuk a frissen vágott kaporral, hajtogatjuk (tetejét félig behajtjuk, az alját erre felhajtjuk, a bal oldalát félig behaljtjuk, a jobb oldalát rá).
- 10 percig pihentetjük.
- Ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk (az előzővel azonos sorrendben és irányban). Újra 10 perc pinentetés és nyújtás, hajtogatás. 10 perc pihentetés után megismételjük.
- Az utolsó nyújtáskor a tészta tetejét késsel vékonyan bevagdossuk, és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 32472
- Feltöltés dátuma: 2012. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Családom szereti a pogácsákat, változatosabbá tehetjük a választékot ezzel a könnyű, finom harapnivalóval.