r
Nosalty Logó

Kapros-tökös-túrós lepénytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-tökös-túrós lepénytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8074.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    2515 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek sütőformát kibélelünk leveles tésztával, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tök magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, legyaluljuk, hozzákeverjük a sót, és 10 percet állni hagyjuk.
  3. A túrót, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot jól összekeverjük.
  4. A gyalult tököt egy szűrőbe tesszük, folyóvíz alatt kimossuk belőle a sót, kinyomkodjuk a levet, és a túrós keverékhez adjuk az aprított kaporral együtt.
  5. A jól elkevert tölteléket a behűtött leveles tésztára öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. 15 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17519
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valamilyen kapros-tökös-túrós finomságot kéne sütni. Az elképzelést tett követte, saját elképzelésem alapján ezt a lepénytortát sütöttem. (Sokkal jobb lett, mint amire számítottam.) A torta alapja leveles tészta, a kapros-tökös-túrós töltelék enyhén édeskés. A tészta kívül ropogós, a töltelék szaftos... hmmm.... Ki kell próbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...