r
Nosalty Logó

Kapros csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Kapros csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

413
Kalória
38.4g
Fehérje
15.5g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
154.6g
Víz
156g
Koleszterin
1.4g
Rost
285.3mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1650 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1650 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A kaprot finomra aprítjuk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és meghintjük kaporral. Egy tálban félretesszük addig, amíg elkészítjük a tojásos bundát.
  2. A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk a sűrű palacsintatésztában, és forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor a hússzeleteket megforgattuk, a már megsült oldalára tesszük a mozzarellaszeleteket. Amíg megsül a másik fele, addig a sajt szépen ráolvad a húsra.
  3. Papírtörlőre szedjük, és sült krumplival kínáljuk. Tálalás előtt a sajtos szeleteket megszórjuk egy-egy csipetnyi friss kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A bundás csirkemellet kaporral ízesítettem, mivel rengeteg kapor nő a kertben. Gondoltam, egy kis mozzarella sajt nem árt neki, ezért ezzel a hozzávalóval is variáltam a vasárnapi ebédet. Köretnek Kárai Dávid által közzétett tökéletes sült krumplit készítettem. Mondanom sem kell, fejedelmi lakoma kerekedett belőle!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!