Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
83g savanyú káposzta16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
35 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0 kcal
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0 kcal
Összesen
4192
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
22.2g csirkemellfilé27 kcal
-
41.7g burgonya24 kcal
-
13.9g savanyú káposzta3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
11.1g tejföl22 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1410.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 403 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.2 g
Zsír
-
Összesen 246.2 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8463.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 827 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 2882 mg
-
Nátrium 3882 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2417.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 1563 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1606 micro
Összesen
4192
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
1.5 kg burgonya
-
50 dkg savanyú káposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 dkg finomliszt
-
4 dl tejföl
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- Tisztítsuk meg, és vágjuk karikára a burgonyát, a vörös- és lilahagymát, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a fokhagymát. 4 dl tejfölbe keverjük bele a pirospaprikát és az aprózott fokhagymát, és ezt tegyük félre.
- A csirkemellet vágjuk kis méretű medalionokra (szeletkékre), sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát nyomkodjuk ki, keverjük bele a két karikákra vágott hagymát, és tegyük félre. A csirkemell szeletkéket mindkét oldalon forgassuk lisztbe, majd nyílt tűzön, serpenyőben süssük elő. Nem kell teljesen átsütni, épp hogy csak egy kicsit megkapja a lisztet. A megsült csirkemelleket szedjük ki, és tegyük félre.
- A csirkesütésből visszamaradt zsiradékban kényelmes adagonként süssük elő a karikára vágott burgonyát (ne süssük készre, mint a sült krumplinál, mert akkor a végére megég, épp hogy legyen egy kis színe, hogy ne maradjon teljesen nyers),elkészüléskor gyengén sózzuk meg.Miután az előkészületekkel mind végeztünk már, csak össze kell állítani az ételünket az alábbiak szerint.
- Előveszünk egy tepsit, és a sütésből megmaradt zsiradékot (nem lesz nagyon sok) öntsük a tepsi aljára. Tegyük rá a megsütött burgonya felét egy rétegben. A savanyú káposzta felét rétegezzük a burgonyára, a következő réteg a csirkemell szeletkék lesznek. Erre öntsük a korábban félretett tejfölt (érzékeny gyomrúak ezt a tejfölt elhagyhatják), majd tegyük rá a savanyú káposzta másik felét. Borítsuk be a maradék elősütött burgonyánkkal.
- A 1,5 dl zsiradékot (én vajat ésszárnyaszsírt vegyesen használok) olvasszuk meg, és öntsük az összeállított ételre. 175-180 fokon vagy gázsütőben közepes lángon süssük készre. Akkor lesz jó, ha a megszokott "sült krumpli színt" kapjuk.Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9696
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korábban láttam két nagyon tetsző receptet. Egy káposztás rakott sertéstarját és egy fűszeres tejföl alatt sült csirkét. Ezt a kettőt ötvöztem, saját szánk íze szerint módosítottam, és ez lett belőle.