r
Nosalty Logó

Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8463.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    2882 mg
  • Nátrium
    3882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1563 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 4192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg, és vágjuk karikára a burgonyát, a vörös- és lilahagymát, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a fokhagymát. 4 dl tejfölbe keverjük bele a pirospaprikát és az aprózott fokhagymát, és ezt tegyük félre.
  2. A csirkemellet vágjuk kis méretű medalionokra (szeletkékre), sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát nyomkodjuk ki, keverjük bele a két karikákra vágott hagymát, és tegyük félre. A csirkemell szeletkéket mindkét oldalon forgassuk lisztbe, majd nyílt tűzön, serpenyőben süssük elő. Nem kell teljesen átsütni, épp hogy csak egy kicsit megkapja a lisztet. A megsült csirkemelleket szedjük ki, és tegyük félre.
  3. A csirkesütésből visszamaradt zsiradékban kényelmes adagonként süssük elő a karikára vágott burgonyát (ne süssük készre, mint a sült krumplinál, mert akkor a végére megég, épp hogy legyen egy kis színe, hogy ne maradjon teljesen nyers),elkészüléskor gyengén sózzuk meg.Miután az előkészületekkel mind végeztünk már, csak össze kell állítani az ételünket az alábbiak szerint.
  4. Előveszünk egy tepsit, és a sütésből megmaradt zsiradékot (nem lesz nagyon sok) öntsük a tepsi aljára. Tegyük rá a megsütött burgonya felét egy rétegben. A savanyú káposzta felét rétegezzük a burgonyára, a következő réteg a csirkemell szeletkék lesznek. Erre öntsük a korábban félretett tejfölt (érzékeny gyomrúak ezt a tejfölt elhagyhatják), majd tegyük rá a savanyú káposzta másik felét. Borítsuk be a maradék elősütött burgonyánkkal.
  5. A 1,5 dl zsiradékot (én vajat ésszárnyaszsírt vegyesen használok) olvasszuk meg, és öntsük az összeállított ételre. 175-180 fokon vagy gázsütőben közepes lángon süssük készre. Akkor lesz jó, ha a megszokott "sült krumpli színt" kapjuk.Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9696
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban láttam két nagyon tetsző receptet. Egy káposztás rakott sertéstarját és egy fűszeres tejföl alatt sült csirkét. Ezt a kettőt ötvöztem, saját szánk íze szerint módosítottam, és ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...