r
Nosalty Logó

Káposztával göngyölt rolád

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Káposztával göngyölt rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2377 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7131 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    3607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 5360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző este a hússzeleteket jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk. Egy kevés olajon karamellizáljuk a cukrot, majd a káposztát beletesszük, és kevergetve puhára pároljuk.
  3. Amikor kissé kihűlt, a hússzeleteken elosztjuk a káposztát, feltekerjük. A két oldalát fogvájóval megtűzzük. A roládokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, de nem túl forró olajban megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy jól átsüljön!
  4. A hasábburgonyát sütőben letakarva, kevés olajon megsütjük.
  5. A roládokat hasábburgonyával és tartármártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2542
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztával göngyölt rolád
Lizinka_ 607 recept

Kedves barátnőmtől kaptam ezt a nagyon finom rolád receptet. Vasárnapi vagy ünnepi ebédként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...