r
Nosalty Logó

Káposztás sörfalatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Káposztás sörfalatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7248.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    4928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 2939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Mikróban felolvasztjuk a vajat és a zsírt, nem kell forróra, de folyékony legyen.
  3. A lisztben elkeverjük a sót, borsotés a sütőport, belekeverjük a káposztát, tejfölt, az olvadt zsiradékot és a közben felfutott élesztős tejet.
  4. Alaposan összedolgozzuk, nem lesz nehéz, lágy tésztát kapunk, hűtőben pihentetjük 2 órát.
  5. A hűtőből kivéve nagyobb diónyi darabkákat tépdesünk ki belőle, ezt gombóccá gyúrjuk, és a két tenyerünk közt kicsit összelapítjuk (hasonlóan, mint a "büféfasírtot").
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, 10 percig pihentetjük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
  7. 16-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7777
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: fenti mennyiség össz CH-tartalma 320 g. A könnyű számolás miatt 64 egyforma súlyú falatkát készítettem, így a CH-tartalom egyenként 5 g. A diabetikus liszt, a káposzta és a zsiradék ellensúlyozza a búzaliszt magas glikémiás indexét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás sörfalatkák
Jolimami 45 recept

Minden a sütőporral kezdődött. Pár napra elutaztunk, előtte szokásos módon felhasználtam a hűtőben és a kamrában lévő romlandó élelmiszereket. Elsőként egy fél csomag sütőpor akadt a kezembe, majd jött szép sorban a többi: a káposztás rétesből kimaradt pirított káposzta, a megkezdett doboz tejföl, stb., és amikor szembetalálkoztam egy darab árva tojással, megszületett az elhatározás: ebből valami pogácsafélének kell születnie, ami még az útra is jól jöhet. Viszont nem volt kedvem a gyúródeszkát előbányászni, ezért ezt a gombócgyúró-lapító változatot választottam. Ez a tészta állaga miatt hajtogatásra úgysem alkalmas, de nekünk muszáj CH-csökkentett lisztet használni. Emiatt nem is nőttek szép nagyra, de az íze kárpótol. Sótartalma miatt sörkorcsolyának ajánlom. Az alapötletet gali_baba  pogácsája adta, köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...