Káposztás sertéssült cserépedényben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ágicámdrágám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
római tál
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
375g sertéscomb683 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
933
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3728
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
53.6g sertéscomb98 kcal
-
35.7g savanyú káposzta7 kcal
-
3.6g füstölt szalonna23 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
134
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3171.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 1935 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 532.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
933
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 322 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12685 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 3590 mg
-
Nátrium 7738 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1160 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2958 micro
Összesen
3728
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Az összetört fokhagymát összekeverjük kevés olajjal sóval és a fűszerekkel.
- A húst az előkészített fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.
- A savanyú káposztát, ha szükséges átmossuk, és egy kicsit összevágjuk.
- A cserépedény aljára egy sor apró kockára vágott szalonnát és a tetejére karikára szeletelt hagymát teszünk, amelyre a káposzta kerül, és ezt ismételjük rétegesen. Egy kicsit széjjelhúzzuk a káposztát, és a közepére tesszük a befűszerezett húst.
- Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 120 percig sütjük. Utána a hőfokot 160 fokra emeljük, és még tovább sütjük 60 percig. Közben a húst megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 16350
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ágicámdrágám
31 recept
Székelykáposztát szerettem volna főzni, de a családom lefinnyogta, és mivel minden volt hozzá, ezt próbáltam elkészíteni hirtelen ötletből vezérelve. A fűszereket keverékként a Húsvéti sokadalomban vettem a Várban Cseréptálban sült fűszerkeverék elnevezéssel. A kísérlet bevált, nagyon finomra sikerült. Burgonyapürét csináltam mellé, ami jól harmonizált az ízekkel. Száraz fehérbort ajánlok hozzá.