r
Nosalty Logó

Káposztás palacsinta fokhagymás tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anetth
Káposztás palacsinta fokhagymás tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    3145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A liszthez hozzátesszük a tojásokat, a sót és a tejet, és robotgéppel alacsony, majd közepes fokozaton keverjük. Az ásványvizet fokozatosan adjuk hozzá, míg elég híg nem lesz. A végén mehet bele az olívaolaj.
  2. A tésztát pihenni hagyjuk, addig asavanyú káposztát kissé megmossuk és egy nagyobb serpenyőben a lepirított köménymagon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a tészta besűrűsödött, adunk hozzá még egy kis ásványvizet.
  4. Elkezdjük sütni a palacsintákat. Mikor beleöntjük a serpenyőbe, mielőtt megszilárdulna, rászórunk egy fél marék pirított káposztát. A másik felét nem kell sokáig sütni, nehogy megégjen a káposzta.
  5. A tejfölbe belenyomunk 1 gerezd fokhagymát,és azzal töltjük a palacsintákat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4880
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy motorozás alkalmával a cseheknél ettünk valami hasonlót. Nem pont ugyanilyen volt, ott belekeverték a tésztába a felaprított káposztát, de így egyszerűbb. Előételként ajánlották, de nagyon laktató!

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...