Káposztás lángos
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
150g tej84 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
175g kefir107 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g káposzta40 kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
45.1g finomliszt164 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
15.8g kefir10 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.1g káposzta4 kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2129.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 415 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben a cukorral megfuttatjuk.
- Ha megkelt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
- Két óráig hűtőben pihentetjük.
- Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk.
- A cipókat vékonyra, hosszúkás alakúra nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztadarab egyik felére egy evőkanál pirított káposztát teszünk.
- Összehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, még egyszer kisodorjuk.
- Óvatosan, hogy el ne szakadjon, lángos alakúra húzgáljuk.
- Forró olajban, lassú tűznél sütjük: az egyik oldalát fedő alatt, fordítás után fedő nélkül, szép aranyszínűre.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 81074
- Feltöltés dátuma: 2008. november 19.
Ajánló
Tipp: ennyi káposztával nem érdemes vesződni, a káposztapirítás amúgy is macerás, és nem túl illatos tevékenység. Ezért én mindig "nagyüzemben" készítem, és megfelelő adagokban a fagyasztóba rakom felhasználásig.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A káposztás lángosról nekem mindig az az emlék ugrik be, amikor anyukám frissen sült, meleg lángosából annyit ettem ebédre, hogy egész délután hatalmas köveket éreztem a gyomromban. Érdekes módon, más, rosszullétet okozó étellel ellentétben, ezt nem sikerült megutálnom. Azóta is kedvenceim egyike, bár a mértéket már tudom tartani. Kefíres lángostésztából elkészítve még egyszerűbb is a hagyományos burgonyás lángosnál, és ennek a tésztának megvan az az előnye is, hogy hűtőben néhány napig remekül eláll, ezért mindig frissen lehet kisütni az éppen elfogyasztandó adagot. Így a mértéket is könnyebb tartani :).