r
Nosalty Logó

Káposztás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Káposztás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 2156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral megfuttatjuk.
  2. Ha megkelt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
  3. Két óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk.
  5. A cipókat vékonyra, hosszúkás alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztadarab egyik felére egy evőkanál pirított káposztát teszünk.
  7. Összehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, még egyszer kisodorjuk.
  8. Óvatosan, hogy el ne szakadjon, lángos alakúra húzgáljuk.
  9. Forró olajban, lassú tűznél sütjük: az egyik oldalát fedő alatt, fordítás után fedő nélkül, szép aranyszínűre.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 80984
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 19.

Ajánló

Tipp: ennyi káposztával nem érdemes vesződni, a káposztapirítás amúgy is macerás, és nem túl illatos tevékenység. Ezért én mindig "nagyüzemben" készítem, és megfelelő adagokban a fagyasztóba rakom felhasználásig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás lángos
Büszkeszósz 29 recept

A káposztás lángosról nekem mindig az az emlék  ugrik be, amikor anyukám frissen sült, meleg lángosából annyit ettem ebédre, hogy egész délután hatalmas köveket éreztem a gyomromban. Érdekes módon, más, rosszullétet okozó étellel ellentétben, ezt nem sikerült megutálnom. Azóta is kedvenceim egyike, bár  a mértéket már tudom tartani. Kefíres lángostésztából elkészítve még egyszerűbb is a hagyományos burgonyás lángosnál, és ennek a tésztának megvan az az előnye is, hogy hűtőben néhány napig remekül eláll, ezért mindig frissen lehet kisütni az éppen elfogyasztandó adagot. Így a mértéket is könnyebb tartani :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...