Káposztás kocka Vicikótól
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g káposzta100 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g káposzta200 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g tészta742 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
76.8g káposzta15 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
15.4g tészta57 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3053.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 2404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 378.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 306 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6107.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 4807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 757.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 613 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 818 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg káposzta
-
10 ek napraforgó olaj
-
1 ek cukor
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be!
- Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük.
- Hagyjuka cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön.Ne kavargassuk, csak mozgassuk a serpenyőt.
- Beletesszük a káposztát, jól összeforgatjuk, keverjük, hogy mindenütt érje a cukrosolaj.
- Pirítsuk pár percet, ezalatt lehet, hogy levet is ereszt. Ezután megsózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és gyakran kevergetve kb 10-15 perc alatt megpároljuk.
- Ha elég puhának találjuk, levesszük a fedőt, és így pirítjuk tovább, ezalatt szép színt is kap.
- Közben sós vízben kifőzzük a kockatésztát, leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a káposztával.
- Ízesíthetjük újból, sóval, esetleg cukorral, tálaláskor pedigfrissen őrölt feketeborssal felfrissítjük.
- Receptkönyvben: 482
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 148007
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az egyik leghagyományosabb tésztaételünk. Ki sósan, ki édesen szereti, ki jobban borsosan, ki kevésbé? Ahány ház, annyi szokás... Nekem télen, nyáron, jöhet bármikor... :-) Ja, a besózás! Szerintem nem szabad semmit besózni. Legyen az káposzta, uborka, padlizsán, cukkini, bármi... Minden elveszti a frissességét, a só azonnal kiold az ételekből értékes tápanyagokat, amit miután gondosan kinyomkodjuk a sós léből, ki is öntjük a sós vízzel együtt! Miért tesszük ezt? Megfigyelhetjük, hogy pl. a káposztánál, ha nem sózzuk be, miután feltesszük párolódni, pont annyi levet, nedvességet fog kiengedni, hogy abban tökéletesen megpuhul, majd később el is tud párologni belőle. Akkor miért kell besózni? Hogy megpuhuljon? Hát azért pároljuk, hogy megpuhítsuk? Vagy nem?